+386 40 383 168 info@znkprimorje.si

Ajdovske članice se z vedno zahtevnega gostovanja v Velesovem vračajo s težko prigarano zmago, ki so jo dosegle po popolnem preobratu v drugem polčasu (1:2).

Gostovanja na Gorenjskem so vedno veljala za zelo zahtevna, tako zaradi kakovosti nasprotnika, kot tudi zaradi zahtevnosti igralne površine. Nič drugače ni bilo tudi tokrat ko so prednost domačega igrišča v prvem polčasu izkoristile Cerkljanke in na odmor odšle z zadetkom prednosti po uspešno izvedenem prostem udarcu iz kota. V drugem delu igre so se Ajdovke podale v lov na izenačenje, ki so ga ob dobri igri dočakale 10 min pred koncem srečanja, potem ko je po izvrstnem strelu Nami Tanjić z daljine žogo v mrežo po odbitku pospravila Barbara Kralj. Ista igralka je le nekaj minut za tem žogo po lepi ekipni akciji kot na pladnju servirala kapetanki Mariji Capuder, ki je z roba kazenskega prostora neubranljivo zadela malo mrežico domačih vrat in gostjam priigrala sploh prvo zmago na gostovanjih pri Gorenjkah.

Trener, Peter Kristan: “Za nami je zelo težka tekma na težkem igrišču. Žal takih igrišč nismo navajeni saj sami treniramo in igramo vse tekme na umetni travi. Vseeno pa je bilo igrišče enakovredno za obe ekipi. Vesel sem, da smo z borbeno, potrpežljivo in čvrsto igro dosegli to, po kar smo prišli. Konec koncev so pomembne tri točke in zelo sem vesel, da nadaljujemo prvenstvo z osvajanjem točk proti ekipam, za katere smo si to tudi zadali kot osnovni cilj. Pred nami je nov teden v katerem pričakujemo tekmo v petek proti Radomljam, na katere se bomo dobro pripravili in na gremo tako na domačem terenu po novo zmago. Cilj ostaja isti, to je zgornji del lestvice in liga za prvaka ob koncu sezone. Še enkrat bi rad čestital vsem puncam za borbeno in potrpežljivo igro, ki se nam je na koncu tudi obrestovala. Ob samem zaključku tekme smo dočakali dva gola, zato sem zelo vesel, da pred tem nismo obupali in igrali do konca. Rad pa bi poudaril tudi, da so vse igralke v klubu pomembne za ekipo, tudi tiste, ki danes niso dobile priložnosti za igro ali pa so ostale doma. Nanje se resno računa. Nogomet je žal šport, v katerem ne morejo vse igralke hkrati igrati vsako tekmo, vsekakor pa mislim, da bodo vse punce do konca sezone dobile več kot dovolj priložnosti. Upam, da bodo to tudi izkoristile ter jim želim vso srečo naprej!

Čestitke in pogumno naprej!

SŽNL Triglav zdravje
🏆 Prvenstvena tekma
🏟 ŠP Velesovo
📅 06. 10. 2024, 10.00

⚔ Cerklje : Primorje Tosla Nutricosmetics – 1 : 2 (1 : 0)
⚽ Kralj
⚽ Capuder

👥 Vrhovnik (V), Dodič (Štolfa), Markočič (Kopatin), Bremec (Bizjak), Breščak (Tanjić), Capuder, Kralj, Škvorc, Ljubič, Čefarin (Lukežič), Dolenšek
🔁 Đurić, Vegelj