V soboto so naše članice gostovale v prestolnici pri ekipi Krima in po izenačeni tekmi prišle do prve točke v nadaljevanju prvenstva (1:1).

Okrepljene domačinke, v vrstah katerih je zaigrala tudi naša posojena članica Julija Poplašen, so se izkazale za precej trši oreh kot v jesenskem delu sezone, s čimer smo spremljali precej izenačeno tekmo. Hčere burje so povedle po nekaj zapravljenih priložnostih na obeh straneh, potem ko je po lepi asistenci Tije Vrhovnik z lepim strelom v daljši spodnji kot domačega gola v polno zadela Špela Pavlin, kar je bilo tudi dovolj za prednost ob polčasu.

Krimovke so izenačile kmalu po pričetku drugega dela igre, potem ko je po izgubljeni žogi na sredini igrišča z izjemno natančnim strelom neubranljivo zadela Ana Čop. Tudi v nadaljevanju drugega polčasa smo spremljali precej izenačeno tekmo, z veliko tempa in borbe. Rdeče-črne so si pripravile še dve izjemni priložnosti za končno zmago, vendar pa je bila domača vratarka ob strelih Metke Markočič obakrat na mestu in tako sta si ekipi na koncu razdelili točki.

Trener Jan Polanc: “V tekmo smo vstopili tako kot smo se dogovorili, z veliko sproščenosti, vendar pravo mero odgovornosti. Zelo hitro smo lahko videli, da bo tekma povsem drugačna kot obe medsebojni tekmi jeseni, na kar sem dekleta tudi opozoril. Ekipa Krima sedaj izgleda povsem drugače, so konkurenčne, kar me veseli! Po vodstvu v prvem polčasu smo žal prejeli prepoceni zadetek takoj po nadaljevanju igre, kljub šoku pa smo se zbrali in odigrali dobro tekmo do konca. Žal mi je, da nismo realizirali dveh lepo priigranih priložnosti v drugem delu drugega polčasa, saj bi nam zmaga veliko pomenila za samozavest pred zaključkom prvenstva!

SŽNL Triglav zdravje

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 ŠP Kodeljevo, Ljubljana

📅 1. 4. 2023, 19.00

⚔ Krim : Primorje Gaia Naturelle – 1 : 1 (0 : 1)

⚽ Pavlin

👥 Stjepanović (V), Dodič, Bizjak (Abramič/Kiralj) Ušaj, Ferjančič, Capuder, Vrhovnik, Pavlin (Mikuž), Ljubič, Bremec