Ajdovske članice so tudi v četrti tekmi spomladanskega dela prvenstva doma zabeležile zmago, po tem ko so po dvakratnem zaostanku preobrnile izid in strle odpor žilavih Cerkljank (3:2).

Srečanje se za Ajdovke ni začelo po njihovih željah in ciljih. Kljub izraziti želji po posesti nad žogo in terenski premoči si resnejših priložnosti niso ustvarile, na drugi strani pa so Gorenjke kaznovale enega redkih spodrsljajev v obrambi domačink in sredi prvega polčasa povedle. Še pred odhodom na odmor je izid s precej sreče poravnala najboljša strelka Ajdovk v tekoči sezoni, Julija Poplašen.

V drugem delu igre smo spremljali še bolj odločno igro domačih v iskanju novega zadetka, kljub temu pa so po novi napaki v ožji obrambni vrsti domačink ponovno povedle gostje. Srečanje je ostalo odprto vse do zadnjih minut, ko je na sceno stopila Nami Tanjić. Ta je najprej po lepem predložku rezervistke Nike Čefarin in odloženi žogi Barbare Kralj žogo spretno poslala mimo gostujoče vratarke, v zadnji minuti srečanja pa nato še uspešno realizirala najstrožjo kazen po igri z roko v kazenskem prostoru, ter s tem poskrbela za popoln preobrat in veliko veselje v vrstah Hčera burje.

Trener, Peter Kristan: “Dekleta so poskrbela, da navijačem ni bilo dolgčas do samega izteka 90 minut, česar pa si na takšnih tekmah ne smemo privoščiti. Manjkala je prava energija, skozi celotno srečanje smo se mučili, da tekmo obrnemo v svojo korist. Na žalost smo kljub veliki premoči v posesti naredili nedopustne napake v obrambi, za kar smo bili kaznovani z dvema zadetkoma. Kljub temu pa sem zadovoljen z ekipo, da smo vztrajali do konca in poskrbeli, da so tri točke zasluženo ostale doma. Do konca prvenstva so še tri tekme na katerih bomo morali dvigniti nivo igre v prestavo višje, če bomo želeli doseči vse cilje, ki smo si jih postavili. Bo pa že v nedeljo kakšna sprememba v ekipi, s katero verjamem, da bomo dvignili samo željo po zmagovanju.

Čestitke in pogumno naprej!

SŽNL Triglav zdravje
🏆 Prvenstvena tekma
🏟 ŠC Police, Ajdovščina
📅 21. 04. 2024, 15.00
⚔ Primorje Gaia Naturelle : Cerklje – 3 : 2 (1 : 1)
⚽ Poplašen
⚽⚽Tanjić

👥 Vrhovnik (V), Dolenšek, Dodič, Ljubič, Markočič (Čefarin), Poplašen, Bizjak (K), Tanjić (Bremec), Kralj, Škvorc, Ferjančič
/ Đurić, Stjepanović, Breščak, Jerkič