Ajdovske nogometašice do 17 let so v soboto na domačem igrišču pričakale ekipo Goričko iz Stanjevcev in zasluženo visoko slavile (11:0).

Mlade Ajdovke so prevzele vlogo favoritinj in na igrišču gospodarile od prve do zadnje minute. Kljub ne preveč tekoči igri so si Ajdovke pripravile številne lepe priložnosti za zadetek, a bile v zaključkih premalo zbrane in učinkovite. V prvem polčasu so se pod zadetke za domačo ekipo podpisale Vita Mamić 2x, Žana Breščak 2x, Sara Kopatin in Anja Čoha, ki je dosegla tudi svoj prvenec v kadetski konkurenci. V drugem delu igre so na svoj račun prišče še rezervistke, med strelke pa so se vpisale Anja Lukežič, Sara Vegelj, Veronika Furlan in Zoja Bratina.

Trener Luka Kompara: “Zavedali smo se svoje vloge favoritinj proti sicer pogumnim novinkam v ligi, zato je bila današnja tekma namenjena igralkam z nekoliko manjšo minutažo. Rezultat kot tak ni bil v ospredju, kljub manjšemu tekmovalnemu naboju pa menim, da na igrišču nismo pokazali vsega kar znamo. Predvsem v zaključkih akcij nam je manjkalo ostrine in zbranosti, česar si v tekmah z izkušenejšimi nasprotnicami ne bomo mogli in smeli privoščiti. V naslednjih tednih nas čakajo izjemno zahtevna srečanja z ekipami z vrha lestvice in zgolj s stoodstotnim pristopom si lahko obetamo ugodnih rezultatov. Veselimo se že novih izzivov.

Pogumno in odločno naprej!

DU17

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 ŠC Police, Ajdovščina

📅 4. 11. 2023, 11.00

⚔ Primorje Ajdovščina : Goričko Stanjevci – 11 : 0 (7 : 0)

⚽⚽ Breščak

⚽⚽ Mamić

⚽⚽ Lukežič

⚽ Kopatin

⚽ Čoha

⚽ Vegelj

⚽ Furlan

⚽ Bratina Z.

👥 Rupnik J. (V), Štolfa L. (Hvala), Bassanese, Tanjić (Štolfa B.), Čoha, Mamić (Bratina Z.), Vegelj M. (Žvab), Lukežič, Vegelj S., Kopatin (Furlan), Breščak