+386 40 383 168 info@znkprimorje.si

Ajdovske nogometašice do 17 let so v soboto na domačem igrišču še drugič v tekmovalni pomladi slavile nad tekmicami iz Ljubljane, tokrat so bile boljše od Krima (5:0).

Mlade Ajdovke so se v tekmo podale na krilih zmage v preteklem krogu z ljubljansko Olimpijo in s trdno željo po novem uspehu. Od prve minute so tako gospodarile na igrišču in sicer pogumnim gostjam niso dopustile veliko prostora za igro. Na drugi strani so s kontinuiranimi napadi iskale pot do gola nasprotnik, prva pa je mrežo gostujoče vratarke s strelom z velike razdalje načela kapetanka Nami Tanjić. Do konca prvega dela igre sta zadeli še Žana Breščak in Veronika Furlan ter tako svojo ekipo na odmor popeljali z lepo prednostjo. V drugem polčasu so se napadi Ajdovk nadaljevali in domače so še dvakrat zatresle gostujočo mrežo. Kot prva je v polno merila Anja Lukežič, pred koncem srečanja pa se je pod 5 zadetek rdeče-črnih podpisala še Vita Mamić.

Trener, Luka Kompara: “Po zmagi v uvodnem krogu pomladi smo želeli nadaljevati s pozitivno serijo, kar nam je tudi uspelo. Naša igra je na trenutke nekoliko pešala, kljub temu pa smo dobro nadzorovali potek srečanja in na koncu zasluženo slavili. Iz tekme v tekmo si želimo rasti tako v sami igri, kot tudi v zmagovalni miselnosti. Pred nami so zahtevna srečanja na katerih bomo morali pokazati vse svoje kvalitete, če želimo konkurirati ekipam z vrha prvenstvene lestvice, kamor letos gotovo sodimo.“

Pogumno in odločno naprej!

DU17
🏆 Prvenstvena tekma
🏟 ŠC Police, Ajdovščina
📅 23. 03. 2024, 16.00
⚔ Primorje Ajdovščina : Krim – 5 : 0 (3 : 0)
⚽ Tanjić
⚽ Breščak
⚽ Furlan
⚽ Lukežič
⚽ Mamić

👥 Bratina J. (V), Štolfa L. Vegelj M., Hvala (Štolfa), Čoha, Tanjić (Murovec), Breščak (Mamić), Lukežič, Furlan (Velišček), Kopatin, Abram (Bratina Z.)