Ajdovske nogometašice do 15 let so evropski teden pred reprezentančnim premorom opravile z odliko, ter v dveh tekmah na domačem igrišču slavile nad ekipama Gažona (8:0) in Radomelj (1:0).

Mlade Ajdovke so se v nedeljo najprej pomerile z gostjami z Obale in prikazale všečno in učinkovito predstavo, s katero so nadaljevale niz visokih zmag. Za nove tri točke so v polno merile Vita Mamić 2x, Ela Abram 3x in Ela Velišček 2x, en gol pa so si nasprotnice zabile tudi same.

Trener, Andi Mamić: “Tekmo z Gažonom smo odigrali v skladu z načrtom – torej ustrezen pristop za prvenstveno tekmo. Igralke lahko pohvalim, učiti pa se moramo prevzemanja odgovornosti, saj v ekipi to ne sme sloneti samo na nekaterih posameznicah. V glavnem – napredujemo in to je najbolj pomembno v tem trenutku.

V sredo pozno popoldne so Hčere burje na Policah pričakale še Radomljanke ter se ponovno izkazale s kombinatorno in napadalno igro. V dveh polčasih so kljub prevladi na igrišču in številnim priložnostim uspele zadeti le enkrat, potem ko je v drugem delu igre v polo merila Sara Vegelj. S tem so na najlepši možen način vstopile v reprezentančni premor, v katerem bo kar šesterica naših igralk sodelovala na razvojnem turnirju v Srbiji.

Trener, Andi Mamić: “Tekmo proti kompaktni ekipi Radomelj smo odigrali na visokem nivoju v smislu organizacije v igri. Tako v prvem, kot v drugem polčasu smo prvih 20 minut popolnoma dominirali in ustvarjali pritisk ter zrele priložnosti pred golom nasprotnic, v zadnjih tretjinah obeh polčasov je raven kakovosti v “pas igri” padla, zato je bilo tudi priložnosti manj, vendar je to proti boljšim ekipam iz lige za pričakovati. Zelo pozitivno je, da smo v popolnosti preprečili, da bi si nasprotnice ustvarile čisto priložnost iz igre, kar so proti koncu poskušale iz prekinitev, kar je bila tokratna edina “grožnja” našemu golu, posebej, ko smo igrali proti burji. Torej prostor za napredek je za iskati v omenjenih področjih, sicer pa ena velika pohvala za pozitiven pristop. disciplino in nekaj fantastičnih akcij, ki so nam jih naše punce prikazale. Bravo vsem!”

Čestitke in uspešno naprej!

📸 Casarsa Tinta Foto Studio

DU15

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 ŠC Police, Ajdovščina

📅 24. 09. 2023, 11.00

⚔ Primorje Ajdovščina – 8 : 0 (3 : 0)

⚽⚽ Mamić

⚽⚽⚽ Abram

⚽⚽ Velišček

👥 Furlan J. (V) (Krojs), Velišček, Coraci Starc (Bratina Z.), Abram (Furlan V.), Vegelj (Prezelj), Mihelj, Hvala (Zorn), Bratina U. (Casarsa), Murovec

DU15

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 ŠC Police, Ajdovščina

📅 27. 09. 2023, 18.30

⚔ Primorje Ajdovščina – 1 : 0 (0 : 0)

⚽ Vegelj S.

👥 Furlan J. (V) (Krojs), Velišček, Coraci Starc, Abram (Furlan V.), Vegelj (Prezelj), Mihelj (Štolfa B.), Hvala, Bratina U., Murovec