Uvod v novo sezono DU17 je bil za ajdovske kadetinje izjemno zahteven, saj so na domačem igrišču gostile aktualne prvakinje lige in vnovične favoritke za končno najvišje mesto, ŽNK Radomlje Medex (0:8).

Mlade Hčere burje so se predstavile pod taktirko novega trenerja, Luke Kompare, ki je v ogenj na zahtevni tekmi poslal starostno zelo razgibano skupino deklet, med katerimi so se v začetni postavi znašle tudi tri letnice 2009. Pomanjkanje izkušenj, krč uvodne tekme in predvsem kvaliteta nasprotne ekipe so botrovale mrku v prvem polčasu, v katerem so gostje ob številnih priložnostih zadele kar 8x in si tako pred nadaljevanjem obetale res visoko uvodno zmago. V drugi del igre so rdeče-črne stopile pogumneje, strnile svoje vrste, bile odločnejše in bolj zbrane v obrambnih nalogah, kar se je odražalo tudi na končnem rezultatu – kljub pritiskom gostij se izid iz prvega polčasa ni več spremenil.

Trener Luka Kompara: “Za našimi dekleti je ognjeni krst proti najresnejšim kandidatkam za končno zmago v prvenstvu. Veseli me, da so se po zares težkih prvih 45 minutah punce opogumile in v drugi del tekme stopile s prepričanjem, da lahko s pravim pristopom parirajo odličnim nasprotnicam. Obenem sem zelo zadovoljen z našimi najmlajšimi igralkami, ki so se pogumno zoperstavile starejšim in močnejšim nasprotnicam. Tovrstne izkušnje so zlata vredne in izvrstna popotnica za prihodnje preizkušnje.“

Svoj uradni debi v kadetski ekipi so dočakale 4 Hčere burje: Anja Čoha, Vita Mamič, Ela Abram, Lara Mihelj. Čestitke in veliko uspeha tudi v konkurenci deklet do 17 let!

Naslednja preizkušnja mlade Hčere burje čaka v soboto, 10. 9., z gostovanjem v Rogatcu.

DU17

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 ŠC Police, Ajdovščina

📅 27. 8. 2022, 18.30

⚔ Primorje Ajdovščina : Radomlje – 0 : 8 (0 : 8)

👥 Hojnik (V), Štolfa, Bremec, Mihelj, Mamič, Markočič (Žvab), Breščak Ž., Tanjić, Ljubič, Lukežič, Abram (Čoha)