Ajdovske kadetinje so v sončni in topli Ajdovščini pričakale gostje iz Beltincev, ki so se ob koncu tekme veselile treh točk in skoka na drugo mesto prvenstvene lestvice.

V derbiju ekip, ki se borita za drugo mesto smo pričakovali bistveno bolj izenačeno tekmo, vendar se to ni zgodilo. Gostje so v prvem polčasu izkoristile vsako napako Ajdovk, odločilen pa je bil popoln mrk naših deklet med 27 in 30 minuto, ko so Pomurke zadele kar trikrat in na polčas odšle z visoko prednostjo štirih zadetkov.

V drugem delu so rdeče-črne od prve minute z visokim pritiskom poizkušale vse, da bi rezultat znižale, vendar kljub nekaj lepim priložnostim prek Sare Iavarone zadele le enkrat. Kljub vsemu dekletom ne gre oporekati borbe in želje v drugem polčasu, žal pa je to proti tako kvalitetni ekipi kot je Pomurje premalo. V naslednjem krogu Hčere Burje počivajo, v zadnjem pa odhajajo v goste k še nepremaganim Radomljam.

Trener Jan Polanc: “Kljub veliki želji in odločenosti deklet nam danes žal ni uspelo. Težko najdem razloge za krizne minute, ki so nas stale treh zadetkov. Dejstvo je da so gostje v prvem polčasu kaznovale prav vsako našo napako in tako pokazale svojo kakovost v napadu. Kljub vsemu sem dekletom med odmorom skušal vliti nekaj upanja na preobrat in tako smo v drugi polčas krenili veliko bolj odločno. Žal svojih priložnosti nismo uspeli večkrat realizirati, saj sem mnenja da končni rezultat ne kaže dejanske kakovostne razlike med ekipama. Je pa potrebno Pomurju zagotovo čestitati za današnjo zasluženo zmago. Kljub res bolečem porazu je treba dvigniti glave in po čim boljših močeh odigrati še zadnjo tekmo v Radomljah.

DU17

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 Mestni stadion, Ajdovščina

📅 14. 5. 2022, 11.00

⚔ Primorje Ajdovščina : Pomurje Beltinci – 1 : 5 (0 : 4)

⚽ Iavarone

👥 Hojnik (V), Abramič, Breščak Ž., , Fras (Jahaj), Poplašen, Ljubič (Nabergoj), Markočič (Mikuž), Tanjić (Breščak N.), Bremec, Iavarone, Dodič