+386 40 383 168 info@znkprimorje.si

Ajdovske članice se z zahtevnega gostovanja na Ptuju vračajo s trdo priborjeno zmago po preobratu v drugem delu igre (2 : 4).

Hčere burje so se v najstarejše slovensko mesto podale z veliko željo po dobrem rezultatu in izboljšanju vtisa z zadnje medsebojne tekme, ko so na mestnem stadionu v Ajdovščini slavile tokratne gostiteljice. Prvi polčas se kljub temu ni odvil povsem po načrtih rdeče-črnih. Ptujčanke so že zgodaj povedle po uspešno izvedenem strelu z 11m, Ajdovke pa so uspele rezultat hitro poravnati po lepem protinapadu, v katerem je podajo Špele Pavlin v svoj članski prvenec pretvorila Julija Poplašen. Domače so nato pred koncem prvega dela igre zadele še drugič in na odmor odšle z minimalno prednostjo.

Drugi polčas se je za gostje iz mesta burje pričel sanjsko, saj so že minuto po začetnem udarcu izid poravnale prek Špele Pavlin. Izenačujoči zadetek je Ajdovkam dal krila, igra na nasprotnikovi polovici igrišča je stekla, kar je z vodilnim zadetkom po lepi akciji in asistenci Julije Poplašen potrdila kapetanka Marija Capuder. Končni rezultat tekme je bil nazadnje postavljen v zadnji četrtini srečanja, ko je po lepem diagonalnem predložku Sare Ušaj v polno merila še povratnica v rdeče-črnem dresu, Anja Žvokelj.

Trener Andi Mamič: “V tekmo smo šli z zelo jasno željo po ugodnem rezultatu, čeprav smo se zavedali, da to še zdaleč ne bo enostavno. Prvi polčas smo odigrali preveč nervozno, na trenutke tudi nedisciplinirano, kar smo občutno popravili v nadaljevanju. Ključno je bilo, da nam je uspelo povečati posest žoge na nasprotnikovi polovici, iz kratkih “pas situacij” smo prišli do priložnosti in posledično zadetkov. Puncam izrekam veliko pohvalo, ker so obrnile rezultat, kar je v takih tekmah zelo težko.”

V prihodnjem krogu naše članice na domačem igrišču pričakujejo gostje iz Cerkelj.

SŽNL

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 Ptuj

📅 1. 5. 2022, 11.00

⚔ Ptuj : Primorje Gaia Naturelle – 2 : 4 (2 : 1)

⚽ Poplašen, Pavlin, Capuder, Žvokelj

👥 Ličen (V), Poplašen, Bizjak, Muratovič (Marolt), Bucik, Capuder, Fras (Breščak), Ušaj, Ferjančič, Žvokelj, Pavlin

/ Bric, Kiralj