Ajdovska članska ekipa je v nedeljo gostovala v prestolnici, kjer je po pogumni predstavi priznala premoč favorizirani zasedbi ŽNK Ljubljana (6:0).

Hčere burje, v vrstah katerih smo tokrat pogrešali kapetanko Marijo Capuder, so se zelo kakovostni zasedbi Ljubljančank zoperstavile z veliko željo po čim boljšem rezultatu, kar se je odražalo tudi v pristopu in sami igri. Čeprav so gostiteljice od prve do zadnje minute nadzirale potek tekme, pa so jim Ajdovke večino srečanja dokaj uspešno sledile ter bile na trenutke tudi same izjemno nevarne pred nasprotnim golom. Blizu svojega krstnega zadetka v članski konkurenci je bila predvsem Špela Bremec, kateri pa je veselje preprečil okvir gola. Kljub dobremu odporu gostij pa so Ljubljančanke ob koncu tekme slavile zasluženo zmago, s katero so se, vsaj začasno zavihtele tik pod vrh ligaške lestvice. Čestitke!

Trener Jan Polanc: “Poraz se od poraza razlikuje in včerajšnji je sigurno edem tistih, po katerem ne moremo biti pretirano razočarani. Žal mi je padca koncentracije ob koncu prvega polčasa, ko smo res na lahek način prejeli dva zadetka in s tem Ljubljančankam precej olajšali pot do zmage. Čeprav je ob porazu 6:0 težko reči, da smo tekmo dobro odigrali, sam menim, da je bilo v igri veliko pozitivnih stvari na katerih lahko gradimo v prihodnje!”

Pogumno in odločno naprej!

Svoje prve minute v članski konkurenci je tokrat zabeležila hitronoga krilna napadalka Sara Ljubič. Čestitke in veliko lepih trenutkov v rdeče črnem-dresu!

SŽNL Triglav zdravje

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 ŠP Ilirija, Ljubljana

📅 23. 10. 2022, 18.00

⚔ Ljubljana : Primorje Gaia Naturelle 6 : 0 (2 : 0)

👥 Stjepanović (V), Dodič, Mikuž (Marolt), Ušaj, Fras, Bremec (Bric), Poplašen, Bizjak, Ferjančič, Ljubič, Markočič