Ajdovske članice so še v peti domači tekmi spomladanskega dela prvenstva zabeležile zmago (6:1) ter se tako pred zadnjima gostovanjema v sezoni vedno bolj z gotovostjo spogledujejo z najboljšo končno uvrstitvijo v zgodovini kluba.

Hčere burje so tekom celotnega srečanja držale vajeti igre v svojih nogah. Že v sedmi minuti srečanja so prek najboljše strelke ekipe, Julije Poplašen, prevzele vodstvo, v 16. pa po avtogolu gostij prišle do še izdatnejše prednosti. Gostje so se sicer nekaj minut kasneje približale na gol zaostanka, kar pa je le še spodbodlo domačo ekipo, ki je do odmora prek Nike Čefarin, Laure Škvorc in Gaje Bizjak zadela še 3-krat in tako pred nadaljevanjem tekme prišla do domala neulovljive prednosti. V drugem polčasu je ritem igre nekoliko padel, domačinke pa so 10 minut pred koncem srečanja z drugim zadetkom Laure Škvorc postavile končni izid tekme.

Trener, Peter Kristan: “Vesel sem novih treh točk, sama igra pa bo šla hitro v pozabo. Predstava iz naše strani je bila pod povprečna, veseli pa dejstvo, da tudi ko nimamo najboljšega dne točke ostajajo doma. Ne rad izpostavljam posameznic ampak na tej tekmi si vse pohvale zasluži Laura Škvorc. S svojo borbenostjo in daleč največ pretečenim kilometri na tekmi je lahko zgled za mlajša dekleta, ki si bodo morala v bodoče priboriti svoja mesta v ekipi.

Čestitke in pogumno naprej!

SŽNL Triglav zdravje
🏆 Prvenstvena tekma
🏟 ŠC Police, Ajdovščina
📅 05. 05. 2024, 17.00
⚔ Primorje Gaia Naturelle : Krim – 6 : 1 (5 : 1)
⚽ Poplašen
⚽ AG
⚽⚽ Škvorc
⚽ Čefarin
⚽ Bizjak

👥 Vrhovnik (V) (Stjepanović), Dolenšek, Dodič, Ljubič, Markočič (Ljubić) Čefarin, Poplašen, Bizjak (K), Bremec (Štolfa), Kralj, Škvorc, Ferjančič (Fras)