+386 40 383 168 info@znkprimorje.si

Ajdovske članice se z zahtevnega gostovanja v Ljubljani, ki je bilo hkrati tudi sklepno dejanje druge tretjine prvenstva, vračajo z ducatom golov v svoji mreži (12:1).

Hčere burje so po porazu s Ptujčankami v prestolnico pripotovale s prevetreno zasedbo, v kateri je ponovno manjkalo nekaj pomembnih členov ekipe. Kljub temu so Primorke domače napade pogumno odbijale do 16. minute, na odmor pa nato odšle s štirimi goli razlike.

Gostiteljice so v drugi polčas vstopile odločno, Ajdovkam do konca tekme zabile še osem zadetkov in na koncu več kot zasluženo visoko slavile. Vmes je častni zadetek za rdeče-črne dosegla Senada Muratović, ki je v polno merila že na četrtkovi tekmi s Ptujčankami.

Trener Andi Mamič: “Po dveh tretjinam prvenstva lahko strnem nekaj misli v izjavi o včerajšnji tekmi. V oslabljeni zasedbi smo v Ljubljano prišli z realnimi cilji. V določenih fazah igre teh ciljev nismo dosegli, pri takem rezultatu niti nima smisla opravičevati neuspeha. Dejstvo pa je, da je v vsakemu porazu nekaj dobrega in tudi tokrat so bile določene stvari dobre. Vsekakor pa se moramo vsi zavedati, da so nekatere igralke prišle na tekmo kljub določenim zdravstvenim težavam – v pomoč ekipi, ki jih je nujno potrebovala. Zaradi take predanosti nekaterih, je vreden sleherni drobec energije, ki ga kot klub vlagamo v ta projekt. Kot športnik, ki sem izkusil najtežje oblike fizičnega in psihičnega napora, včasih ne dojemam, da je notranja moč naših deklet nepremagljiva. Notranja moč v smislu žrtvovanja nedeljskih popoldnevov za neenakovreden boj na igrišču, za 90 minut prejemanja takšnih in drugačnih “udarcev”, za doprinos k ekipi, ki teh zaslug nikoli ne pozabi. Te vrednote posedujejo naše hčere burje, za te vrednote je potrebno vložiti vse kar lahko, da se jim ta investicija povrne tudi v športnem smislu. V osebnostnem se jim definitivno bo.”

Ajdovske članice v zadnjo tretjino prvenstva vstopajo z nedeljsko tekmo s trenutno vodilno ekipo lige, ŽNK Olimpija Ljubljana.

FOTO: Ženski nogometni klub Ljubljana/facebook

SŽNL

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 Ljubljana, Stadion Ilirija

📅 20. 03. 2022, 17.00

⚔ Ljubljana : Primorje Gaia Naturelle – 12 : 1 (4 : 0)

⚽ Muratović

👥 Stjepanović (V), Rumpler, Bizjak, Muratovič, Capuder, Bajec, Al Nawas, Marolt (Kiralj), Poplašen, Ferjančič, Pavlin

/ Bric