Uvod v novo sezono SŽNL je bil za ajdovske članice ponovitev zaključka prejšnje; na domačem igrišču so morale priznati premoč gostjam iz Ljubljane (0 : 7).

Hčere burje so se na domačem igrišču predstavile pod taktirko novega trenerja in starega znanca ajdovskih nogometnih zelenic, Jana Polanca. Tako kot ob koncu spomladanskega dela prejšnje sezone, so se v večjem delu tekme dobro zoperstavljale objektivno močnejšim nasprotnicam iz prestolnice, si ob tem tudi same pripravile nekaj zrelih priložnosti za zadetek, a bile kljub vsemu nerazpoložene v zaključku akcij. Obenem je padec koncentracije v ključnih trenutkih tekme botroval napakam v ožji obrambni vrsti, kar so lanskoletne pokalne finalistke znale izkoristiti in na koncu prišle do zaslužene zmage.

Trener Jan Polanc: “Mislim, da smo odigrali solidno tekmo. Puncam nimam kaj dosti očitati. Žal smo veliko golov prejeli iz lastnih napak, čemur je botroval padec koncentracije. Rezultat morda ni realen, je pa potrebno športno čestitati ekipi Ljubljane za zmago, saj so bile gostje v polju precej boljše. Na nas je da na naslednjih tekmah odpravimo napake, s čimer bo tudi rezultat na koncu boljši.

Poleg trenerja sta svoj prvenstveni debi v članski ekipi Hčera burje dočakali tudi dve mladi in talentirani igralki kadetske zasedbe, ki je v lanski sezoni osvojila odlično 3. mesto v prvenstvu. Metka Markočič in Špela Bremec sta se izkazali s svojo energijo in znanjem, ter bosta v nadaljevanju sezone gotovo dodana vrednost naši ekipi.

Špela Bremec: “Mislim, da smo odigrale dobro tekmo, kar velja tudi zame, čeprav po navadi ne igram na tem igralnem mestu (za napadalko). Mogoče nam je zmanjkalo malo koncentracije – predvsem pri visokih žogah v drugem polčasu bi morale bolj odločno iti na žogo in jo poskušati zadržati, enako velja za prvi polčas, predvsem za prvih 15 minut igre, za tem pa mislim, da nam je igra stekla dokaj dobro.

Naslednja preizkušnja Hčere burje čaka v sredo, 24. 8., ko se bodo na domačem igrišču v 1. krogu pokalnega tekmovanja merile z ekipo ŽNK Radomlje.

SŽNL Triglav zdravje

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 ŠC Police, Ajdovščina

📅 13. 8. 2022, 18.00

⚔ Primorje Gaia Naturelle : Ljubljana – 0 : 7 (0 : 2)

👥 Stjepanović (V), Dodič, Bizjak (Jerkič), Markočič (Kiralj), Marolt (Bajec), Bremec, Poplašen, Fras (Bucik), Ušaj, Ferjančič, Capuder

/ Bric