+386 40 383 168 info@znkprimorje.si

Ajdovske članice so v zadnji tekmi najuspešnejše sezone v zgodovini kluba na domače igrišču gostile ekipo Ljubljane, in gostjam ob koncu srečanja čestitale za visoko zmago.

Hčere burje so se v večjem delu tekme dobro zoperstavljale objektivno močnejšim nasprotnicam iz prestolnice, ter si ob tem tudi same pripravile nekaj zrelih priložnosti za zadetek. V drugem delu igre pa so nate pokalne finalistke stopile na plin, izkoristile padec koncentracije v domačih vrstah in tekmo zasluženo visoko dobile.

Za našimi članicami je tako točkovno gledano daleč najuspešnejša sezona, odkar nastopajo pod okriljem NZS, saj so na 21 tekmah ob 5 zmagah in 1 remiju osvojile 16 točk, kar je bilo dovolj za končno 6. mesto v osemčlanski konkurenci.

Trener Andi Mamič: “Sezono smo zaključili z izpolnjenim osnovnim ciljem – da naredimo korak naprej. To nam je uspelo, uvrstili smo se na 6.mesto, predvsem pa so punce začutile, da lahko s trdim delom še veliko napredujejo. Če se vrnem eno leto nazaj in spomnim sestankov na temo ali bomo člansko ekipo sploh prijavili je cilj celo nekoliko presežen. Je pa dejstvo, da smo še vedno preveč ranljivi proti boljšim ekipam, naslednji cilj mora biti zmanjšanje razlike v kakovosti med zgornjim delom lestvice in nami, to pa nam bo uspelo le, če nam uspe ustvariti ekipo, ki bo imela zanesljive igralke, to pomeni visoko prisotnost na treningih, na tekmah pa o prisotnosti sploh ne bi smeli diskutirati. Puncam iskreno čestitam za vsak drobec energije, ki so ga vnesle v ekipo, verjamem pa, da je v njih še veliko rezerve, ki bo prišla na plan v prihodnjih sezonah.

SŽNL

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 ŠC Police, Ajdovščina

📅 22. 5. 2022, 11.00

⚔ Primorje Gaia Naturelle : Ljubljana – 0 : 7 (0 : 2)

👥 Stjepanović (V) (Ličen), Dodič, Bizjak, Muratovič, Marolt, Breščak N. (Rumpler), Poplašen, Fras, Ušaj, Ferjančič, Žvokelj

/ Bric