V drugem krogu prvenstva je ajdovska članska ekipa vknjižila prve tri točke v novi sezoni, potem ko je v prestolnici padla ekipa Krima (0:3).

Hčere burje so v Ljubljano dopotovale brez obolelega glavnega trenerja Jana Polanca, ki ga je tokrat nadomestil njegov pomočnik Luka Kompara, a s trdno željo in prepričanjem v končno zmago. S to miselnostjo so tudi vstopile v tekmo, v kateri so si priigrale številne izvrstne priložnosti za zadetek, in potek srečanja kontrolirale od prve do zadnje minute. V prvem polčasu so tako do vodstva prišle po lepem zadetku Gaje Bizjak z roba kazenskega prostora, v drugem pa svoje vodstvo še povišale z dvema vnovičnima zadetkoma Bizjakove. Čeprav so številne lepe priložnosti ostale neizkoriščene, pa veseli predvsem pozitiven vstop v tekmo in zmagovalna miselnost, ki so jo igralke uspešno prenesle na igrišče.

Pomočnik trenerja Luka Kompara: “Želja po zmagi je bila pri dekletih vidna že v dneh pred samo tekmo, in mislim, da so z osredotočenostjo na končni cilj tudi vstopile v srečanje. Od samega začetka je bilo vidno, da bomo v igri prevladovali, kljub temu pa smo imeli v zaključkih akcij veliko težav z realizacijo priložnosti, kar je v ekipo vneslo nekaj živčnosti in nemira. Glede na to, da se v položaju močnejše ekipe še vedno znajdemo poredko, je vse skupaj tudi normalno in pričakovano, bomo pa morali v prihodnje hitreje in učinkoviteje znati preklopiti med vlogami braneče se in napadajoče ekipe. Verjamem, da bomo na ta način še nevarnejši za nasprotnikov gol in učinkovitejši v zaključku akcij. Čestitke puncam za zasluženo zmago!

Pred našimi članicami je reprezentančni premor, naslednja preizkušnja pa jih čaka v nedeljo, 11. 9. ko v Mesto burje prihaja ekipa ŽNK Radomlje.

SŽNL Triglav zdravje

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 ŠP Kodeljevo, Ljubljana

📅 13. 8. 2022, 18.00

⚔ Krim : Primorje Gaia Naturelle – 0 : 3 (0 : 1)

👥 Stjepanović (V) (Bric), Dodič, Bizjak, Jerkič (Marolt), Markočič, Bajec, Poplašen, Fras, Ušaj, Ferjančič, Capuder