Ajdovske članice so v zaostali tekmi lige SŽNL na domačem igrišču gostile ekipo ljubljanskega Krima in zanesljivo slavile z rezultatom 3:0.

Hčere burje so v že četrti letošnji medsebojni tekmi z ljubljančankami prišle še do tretje zmage, za katero pa so se morale ponovno močno potruditi. Krimovke so tudi tokrat dokazale svoj napredek v spomladanskem delu prvenstva in bile celotno srečanje zelo blizu domačinkam, ki so povedle šele ob koncu prvega dela igre po lepem zadetku Metke Markočič z roba kazenskega prostora.

Ajdovke so v drugi polčas krenile odločneje in na igrišču prevzele pobudo, plod katere je bil nov gol kapetanke Marije Capuder po izvrstni globinski podaji Tije Vrhovnik. Zadnji zadetek na srečanju je po strelu z 11m prispevala Gaja Bizjak, nad katero je bil pred tem storjen tudi grob prekršek, za katerega si je vratarka gostij prislužila predčasen odhod z igrišča. V zadnji četrtini srečanja so naše igralke nekoliko stopile s plina in gostjam po nepotrebnem prepustile pobudo v igri, ki pa se ni končala s spremembo rezultata. Hčere burje so tako postavile piko na i izjemnemu vikendu naših selekcij, v katerem so slavile v prav vseh preizkušnjah s svojimi tekmicami.

Trener Jan Polanc: “V tekmo smo vstopili precej brez energije, morda tudi zaradi nekoliko vročega in soparnega vremena, saj je bila tudi ekipa Krima na drugi strani v zelo podobnem stanju. Kljub temu smo ob koncu polčasa ravno v pravem momentu zadeli in tako odšli na polčas s prednostjo. V drugem polčasu smo se energijsko nekoliko dvignili in plod tega je bila boljša predstava na igrišču, ki smo jo kronali še z dvema zadetkoma v nadaljevanju. Čestitke dekletom za zmago, za katero upam, da nam bo vlila samozavesti za še zadnjo tekmo letošnje sezone!

Svoje prve minute v članski konkurenci je tokrat zabeležila Žana Breščak! Čestitke in še veliko lepih trenutkov med članicami, Žana!

Pred našimi članicami je še zadnje dejanje letošnje sezone. V nedeljo, 21. 5. se bodo v gosteh še enkrat pomerile z ekipo Cerkelj.

Čestitke in pogumno naprej!

SŽNL Triglav zdravje

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 ŠC Police, Ajdovščina

📅 7. 5. 2023, 17.00

⚔ Primorje Gaia Naturelle : Krim – 3 : 0 (1 : 0)

⚽ Markočič

⚽ Capuder

⚽ Bizjak (11m)

👥 Stjepanović (V) (Bric), Dodič, Bizjak, Abramič (Ušaj), Ferjančič, Capuder, Vrhovnik, Pavlin (Breščak), Ljubič, Bremec, Markočič