Naša članska ekipa je v sobot prišla do svoje druge zmage v letošnji sezoni, potem ko je bila na domačem igrišču z rezultatom 4:2 boljša od gostij s Ptuja.

Hčere burje so tokratno preizkušnjo z neposrednim tekmecem za 6. mesto na prvenstveni razpredelnici prvič v letošnji sezoni pričele v domala popolni postavi, pri čemer so velik del odgovornosti na svoja ramena prevzele tudi mlade igralke letnika 2006. Ajdovke so tempo igre narekovale domala skozi celotno srečanje, vseeno pa s svojo predstavo niso bile povsem zadovoljne, saj je so številne tehnične napake upočasnjevale pretok žoge in posledično oteževale samo igro.

Pod uvodni gol na tekmi se je v prvem polčasu podpisala Metka Markočič, ki se je obenem veselila tudi prvenca v članskem dresu. Ptujčanke so izid izenačile sredi prvega dela igre po napaki v ožji obrambi Ajdovk, že v naslednjem napadu pa je izid v korist domačih popravila Gaja Bizjak. Ista igralka je pred odmorom zadela še enkrat in tako svojim soigralkam pred nadaljevanjem srečanja priigrala občutnejšo prednost. V drugem delu igre smo spremljali podobno razmerje moči na igrišču kot v prvem polčasu, pri čemer pa sta mreži mirovali vse do zadnjih minut srečanja. Ajdovsko vodstvo je s svojim drugim zadetkom na tekmi povišala Metka Markočič, ki je tokrat neubranljivo zadela naravnost iz kota, končni izid srečanja pa so v zadnji minuti postavile gostje.

Trener Jan Polanc: “V tekmo smo krenili z veliko željo po zmagi, kar je mogoče celo malo negativno vplivalo na nas. Ko stvari niso tekle ravno po planu smo postali nervozni, veliko situacij smo želeli reševati na silo, v nogometu pa tako ne gre. Kljub vsemu smo bili tekom tekme boljši nasprotnik, si pripravili več situacij za dosego zadetka in na koncu zasluženo slavili!”

Čestitke in odločno naprej!

Svoje prve minute v članski konkurenci je tokrat zabeležila hitronoga krilna napadalka Hana Abramič, ki je prav na dan tekme dopolnila 16 let. Čestitke in veliko lepih trenutkov v rdeče črnem-dresu!

FOTO: Casarsa Tinta Foto Studio

SŽNL Triglav zdravje

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 ŠC Police, Ajdovščina

📅 12. 11. 2022, 11.00

⚔ Primorje Gaia Naturelle : Doxakey Ptuj – 4 : 2 (3 : 1)

👥 Stjepanović (V), Dodič, Abramič (Žbogar Fajt)), Ušaj, Bremec (Bajec), Poplašen, Bizjak, Ferjančič (Jerkič), Ljubič (Mikuž), Markočič, Capuder (Kiralj)
/ Marolt, Fras