Ajdovske nogometašice do 17 let so bile v preteklem tednu na delu dvakrat in se obakrat veselile zmag proti zahtevnima nasprotnikoma. Najprej so v torek po preobratu premagale Radlje (2:3), v soboto pa uspeh dopolnile še z domačo zmago nad ekipo Maribor Tabor (3:2).

Mlade Ajdovke so se v torek odpravile na dolgo pot na Koroško, kjer jih je pričakala čvrsta zasedba domačih Radelj. Rdeče-črne so že v uvodu v srečanje prišle do vodstva, za katerega je po lepi izmenjavi podaj z Anjo Lukežič zadela Ela Velišček. Kljub zgodnjemu vodstvu Ajdovk so v prvem polčasu domačinke prevladovale na igrišču in pred odhodom na igrišče izid izenačile. Ajdovke so v drugi del igre vstopile odločene prevzeti pobudo, a se namesto tega znašle v zaostanku po uspešno izvedenem prostem strelu domačih. Hčere burje pa se niso predale, v nadaljevanju stopile na plin in bile za poletno in napadalno igro nagrajene z dvema zadetkoma. Izid na semaforju je z lepo samostojno akcijo najprej poravnala Anja Lukežič, tri točke pa je Ajdovkam s svojim prvencem v kadetskem dresu priborila branilka Eva Hvala.

Trener Luka Kompara: “Na dolgo in težko gostovanje smo se odpravili z jasnim ciljem – nadaljevati s suvereno igro, ki smo jo prikazali v tekmi s Krimom. V prvem polčasu nam na žalost ni uspevalo nič od tistega, kar smo si zamislili pred tekmo, so pa zato dekleta v drugem delu igre pokazala, česa so sposobna in zasluženo prišla do novih treh točk. V nadaljevanju prvenstva bomo morali v tekmah z najboljšimi ekipami v ligi prikazati bolj uravnotežene predstave, saj se nam še vedno dogajajo velika nihanja, ki iz tekme v tekmo krojijo našo igro. Čestitke dekletom za nepopustljivost in igro v drugem polčasu, ter gostiteljicam za izvrstno predstavo.

DU17
🏆 Prvenstvena tekma
🏟 Radlje ob Dravi
📅 14. 11. 2023, 16.00
⚔ Radlje : Primorje Ajdovščina – 2 : 3 (1 : 1)

⚽ Velišček
⚽ Lukežič
⚽ Hvala

👥 Bratina J. (V), Štolfa L., Hvala, Tanjić, Čoha, Mamić (Breščak), Velišček (Žvab), Lukežič, Coraci Starc, Kopatin (Vegelj S.), Abram (Murovec)
____________________________________________________________________________________

V soboto so v Mesto burje dopotovale nogometašice iz štajerske prestolnice. Tekmo so bolje pričele Ajdovke in v prvih 10 minutah prišle do vodstva z dvema zadetkoma razlike, za katero sta zadeli Anja Lukežič in Sara Vegelj. V nadaljevanju prvega dela igre so rdeče-črne nekoliko popustile v svojih napadih in bile za to kaznovane z zadetkom v lastni mreži. Kljub še nekaj lepim priložnostim za zadetek se rezultat v prvem polčasu ni več spreminjal. V drugem polčasu smo lahko spremljali napadae Ajdovk za zvišanje vodstva, ki so ga naposled dosegle šele 15 minut pred koncem srečanja, ko je v polno merila Vita Mamić. Za nekaj drame pred zaključkom tekme so poskrbele tudi gostje, ki so zadele tik pred koncem in postavile končni rezultat srečanja. Mlade Ajdovke so tako v manj kot tednu dni slavile na dveh izredno zahtevnih srečanjih ter se s tem dodatno približala ekipam z vrha prvenstvene razpredelnice.

Trener Luka Kompara: “Na tekmi z Mariborom smo želeli nadaljevati niz dobrih rezultatov v zadnjem času, poleg tega pa pred domačimi gledalci prikazati tudi lepo nogometno igro. po zgodnjem vodstvu smo v nadaljevanju nekoliko zaspali, čutiti je bilo tudi neodločnost in rezerviranost s strani igralk, kar so nasprotnice znale kaznovati. Tekom tekme smo kljub temu prevladovali na igrišču in na koncu tudi zasluženo slavili, na nas pa je, da se iz tekme z neugodnim nasprotnikom, ki bi se kaj lahko odvila tudi drugače, kaj naučimo in to prenesemo v prihodnje preizkušnje. Čestitke igralkam za novo zmago in gremo naprej!

Zadnja tekma v jesenskem delu prvenstva našo kadetsko ekipo čaka v soboto, ko Hčere burje odhajajo na gostovanje v Žalec. Pogumno in odločno!

DU17
🏆 Prvenstvena tekma
🏟 ŠC Police, Ajdovščina
📅 19. 11. 2023, 15.00
⚔ Primorje Ajdovščina : Maribor Tabor – 3 : 2 (2 : 1)

⚽ Lukežič
⚽ Vegelj
⚽ Mamić

👥 Rupnik J. (V), Štolfa L., Vegelj M, Tanjić (Hvala), Čoha, Mamić (Breščak), Lukežič, Vegelj S. (Žvab), Abram, Coraci Starc (Mihelj), Murovec