Ajdovske nogometašice do 15 let so se na prvi tekmi nove sezone na domačem igrišču izkazale z všečno igro in slavile nad vrstnicami Krima (7:0).

Tekmo z gostjami iz Ljubljane so mlade Hčere burje pričele poletno in si že v prvem delu igre z dvema zadetkoma Vite Mamić priigrale lepo prednost pred nadaljevanjem. V drugem polčasu so začeto delo še nadgradile in do konca tekme zadele še petkrat, po dva gola sta dosegli Ula Bratina in Ela Abram, pred koncem tekme pa je za piko na i poskrbela še Ela Velišček.

Trener, Andi Mamić: “Prvenstvo smo odprli z izpolnitvijo naloge, ki nas je čakala proti čvrsti in kompaktni ekipi Krima. Dejstvo je, da bomo tudi v tej sezoni dominirali v posesti žoge in številu podaj, vendar nogomet se igra za gole in zato se trudimo statistiko dopolnjevati predvsem z udarci v okvir nasprotnikovega gola, verjetnost uspeha povečujejo tudi kakovostne podaje iz krila in realizacija le teh. Predvsem pa ob teh izzivih ni enostavno igrati brez napak v zadnjih linijah, veliko breme odgovornosti nosijo tu branilke, vratarke in igralke, ki vodijo kontinuirane napade. Torej pohvale za sigurnost v igri, za realizacijo in za pozitiven pristop. Odlično za štart!“

Svoje prve minute v selekciji do 15 let so zabeležile Taja Zorn, Ameli Casarsa in Ula Bratina, ki se je ob tem veselila tudi prvih dveh zadetkov v omenjeni selekciji. Čestitke in veliko lepih nogometnih trenutkov!

📸 Casarsa Tinta Foto Studio

DU15

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 ŠC Police, Ajdovščina

📅 03. 09. 2023, 11.00

⚔ Primorje Ajdovščina : Krim – 7 : 0 (2 : 0)

⚽⚽ Mamić

⚽⚽ Bratina U.

⚽⚽ Abram

⚽ Velišček

👥 Furlan J. (V), Velišček, Coraci Starc, Abram (Furlan V.), Mamić (Kalin), Mihelj (Štolfa B.), Hvala (Zorn), Bratina U. (Casarsa), Murovec