Ajdovske nogometašice do 17 let so v tekočem tednu odigrale kar dve tekmi. Potem ko so bile v sredo na gostovanju v Velesovem za las prekratke za nove točke (2:3), so v soboto na domačem igrišču proti ekipi Rogatca ponovno izkusile slast zmage (4:0).

Tekmo z domačimi Cerkljami so Ajdovke pričele zaspano in bile za svojo nezbranost v obrambi dvakrat kaznovane že v prvem polčasu, ko jim igra nikakor ni stekla. V nadaljevanju tekme so nato stopile na plin in z dvema zadetkoma mlade Ele Velišček uspele izid izenačiti, pripravile pa so si še nekaj zrelih priložnosti za zadetek. V zaključku tekme je nato po napaki v ožji obrambi domača ekipa zadela še tretjič in s tem Ajdovkam preprečila tako želen popoln preobrat.

Sobotni obračun v Mestu burje je prinesel novo veselje v vrste Ajdovk. Tekmo z ekipo Mons Claudiusa so odločile že v prvem polčasu, ki so ga dobile z dvema goloma kapetanke Nami Tanjić, po en zadetek pa sta dodali še Vita Mamić in Sara Vegelj. Drugi del igre je prinesel nove poskuse Ajdovk za zvišanje izida, a se rezultat ob premajhni koncentraciji in energiji ni več spremenil.

Trener Luka Kompara: “Za nami je težak teden v katerem smo bili polovično rezultatsko uspešni, a smo se lahko kljub temu iz njega marsikaj naučili. Tekmo s Cerkljami smo pričeli katastrofalno a se nato s pravim pristopom vrnili v igro, kar kaže na velik karakter naše ekipe. Kljub temu, da nam popolnega preobrata ni uspelo doseči sem z videnim v drugem polčasu zadovoljen, na tem lahko gradimo. V soboto nas je čakala nekoliko drugačna tekma, saj smo potek igre nadzirali od prve do zadnje minute in na koncu tudi zasluženo slavili. Škoda, da smo v drugem delu igre popustili v naših napadalnih ambicijah, saj menim, da bi si z večjo angažiranostjo lahko priigrali še boljši rezultat. Vseeno pa sem vesel, da so se dekleta po porazu v Cerkljah dobro odzvala in z všečno predstavo pokazala, da si želijo in znajo igrati lep nogomet.

DU17

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 ŠP Velesovo

📅 30. 08. 2023, 17.00

⚔ Cerklje : Primorje Ajdovščina – 3 : 2 (2 : 0)

⚽⚽ Velišček

👥 Bratina J. (V), Velišček, Štolfa L., Coraci Starc (Bassanese), Čoha, (Vegelj S.), Abram, Mamić (Lukežič), Mihelj (Štolfa B.), Vegelj M., Breščak (Kopatin), Tanjić

____________________________________________________________________

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 ŠC Police Ajdovščina

📅 02. 09. 2023, 11.00

⚔ Primorje Ajdovščina Mons Claudius Rogatec– 4 : 0 (4 : 0)

⚽⚽ Tanjić

⚽ Mamić

⚽ Vegelj

👥 Bratina J. (V), Štolfa L., Coraci Starc (Bassanese), Čoha, Vegelj S. (Kalin), Mamić (Bratina Z.), Lukežič (Mužina), Kopatin, Vegelj M., Tanjić (Mihelj), Breščak