V preteklem vikendu so se tri izmed naših mlajših selekcij odzvale vabilu na turnir Obala Girls Cup v Kopru. Festival dekliškega nogometa je na slovensko Obalo privabil lepo število ekip in obiskovalcev, ki so lahko spremljali izvrstne poteze in napete tekme v treh starostnih kategorijah (U11, U13, U15).

V soboto so na igrišče stopile igralke v kategoriji DU13, v nedeljo pa sta jim sledili še selekciji DU11 in DU15. Rezultatsko najuspešnejše izmed naših treh selekcij so bile nogometašice do 15 let, ki so na turnirju nastopale z dvema ekipama, pri čemer je ena turnir osvojila, druga pa se je zavihtela na 4. mesto. Kapetanka zmagovalne ekipe, Julija Murovec, je obenem osvojila tudi nagrado za najboljšo igralko turnirja.

Sara Ušaj, trenerka DU13: “Po mesecu dni so dekleta znova zaigrala na dekliškem turnirju. Zasedli smo 7. mesto, ampak nič zato, še vedno mora biti v ospredju igra, zabava in užitek. In mislim, da so danes dekleta uživala in bila ponosna nase. Čestitati jim moram za prvo zmago letošnje sezone! Res so si jo zaslužile, saj so na igrišču bile boljše. Takšni turnirji so trenutno za dekleta zelo pomembni, ker pridobivajo dragocene nogometne in socialne izkušnje. Všeč mi je, da se znajo pobrati po porazu in prejetem golu, da sprejmejo odgovornost za prejeti gol zaradi napak in da igrajo naprej. Danes se niso predale proti nobeni ekipi, tudi če so nekatere ekipe tehnično in taktično par stopničk pred nami. Vemo na čemu pa moramo delati in se veselimo nadaljnjih treningov in tekem.


Sara Ušaj, trenerka DU11: “Danes smo na igrišču spremljali naše najmlajše. Na trenutke so nam prikazale nekaj lepo izpeljanih akcij. Dokazale so, da znajo igrati mirno od noge do noge in si ustvariti lepe priložnosti za zadetke. Pohvaliti jih moram za vso borbo in željo po zmagi, se nam pa na koncu žal ni izšlo po željah. Kljub temu mislim, da je osvojeno 4. mesto odlično in seveda še kako zasluženo. Najmlajše napredujejo v individualni in ekipni igri, kar me veseli. Trenutno se največ učimo v fazi obrambe, kako pokrivati nasprotnice, ampak verjamem, da bodo tudi to kmalu usvojile. Se že veselimo novih tekem in turnirjev, kjer bomo znova poskušale prikazati atraktivno in lepo igro.”


Andi Mamić, trener DU15: “V Kopru smo odigrali turnir z dvema ekipama in ponosni smo lahko na tako število in kakovost naših deklet. Obe ekipi sta prikazali ogromno nogometa in pokal za prvo mesto je pokal vseh punc, ne glede v kateri ekipi so danes bile, kot je lepo izjavila kapetanka Julija, ki je dobila tudi priznanje za naj igralko turnirja. Sam lahko vsem puncam samo čestitam in jih spodbujam naj s to vnemo nadaljujejo, saj jih je res lepo gledati, ko na igrišču uživajo in igrajo dinamičen in kakovosten “fuzbal”.”


Čestitke vsem trenerjem in selekcijam, ter hvala organizatorjem za odlično pripravljen turnir. Se vidimo ponovno prihodnje leto!