+386 40 383 168 info@znkprimorje.si

Naše mlajše deklice so se na finalnem turnirju NZS podale v boj za najvišja mesta in po dveh izenačenih tekmah na koncu osvojila odlično 4. mesto v državi.

Hčere burje do 13 let so se v polfinalu pomerile s kasnejšimi zmagovalkami turnirja, ekipo Posavja, in po neodločenemu izidu v rednem delu igre na koncu izgubile po izvajanju strelov s 7m. V tekmi za tretje mesto jim je nasproti stala ekipa Podravja, ki je z izidom 2:0 stopila na stopničke, medtem ko je drugo mesto osvojila ekipa Gažona. Naše nogometašice so prikazale veliko želje in borbe, ki jih je sicer krasila skozi celotno sezono. Kljub razočaranju deklet ob dveh porazih pa smo na varovanke trenerke Sare Ušaj neizmerno ponosni in verjamemo, da jih bo ljubezen do nogometa spremljala in vodila tudi v prihodnje.

Trenerka, Sara Ušaj: “V boj za prvaka smo se podali polni želja in vzhičenosti. V tekmi proti Posavju so se punce borile do zadnje sekunde, kakor smo se tudi zmenile, in uspele remizirati. Po neuspešnih sedemmetrovkah je bilo potrebno punce psihično spodbuditi in pripraviti na tekmo za 3. mesto. Vsekakor vem, da ni enostavno izpustiti možnosti za prvaka, ampak smo žal med igro pokazali malo premalo. V tekmi za 3. mesto smo morali priznati premoč ekipi Podravja, ki je po mojem mnenju igrala najbolje med vsemi ekipami. Žal v tej tekmi nismo bili sposobni prikazati igre, ki jo znamo. Predvsem se mi zdi, da so punce igrale v paniki, kar pomeni nenatančne žoge, igra brez koncentracije, brez odkrivanja… Žal nogomet zahteva nasprotje temu. Kljub vsemu čestitam puncam za borbo in predstavo čez celotno sezono, predvsem pa tudi za sprejetje poraza in učenje iz lastnih napak ter izkušenj. Tudi to je potrebno za nadaljnji napredek. Vesela in ponosna sem bila, da sem ekipo lahko pripeljala do 4. mesta v državnem prvenstvu.

Čestitke celotni ekipi za sezono polno lepih trenutkov in veliko nasmejanih obrazov tudi v prihodnje!

📸 https://www.casarsatinta.com/

DU13

🏆 Finalni turnir NZS

🏟 NNC Brdo, Brdo pri Kranju

📅 3. 6. 2023, 15.30

⚔ Primorje Ajdovščina : Posavje – 2 : 2* (*po 7 metrovkah)

⚔ Primorje Ajdovščina : Podravje – 0 : 2

👥 Škodnik (V), Velišček, Zorn, Bratina U., Rožič, Vezjak, Slejko, Bratina K., Prezelj