Ajdovske članice bile še v tretjem letošnjem obračunu primorskih ekip boljše od Gažona (0:4) ter tako pred zadnjo tekmo sezone tudi uradno potrdile najboljšo končno uvrstitev v zgodovini kluba.

Hčere burje so nadzorovale potek srečanja od prve do zadnje minute. Napadi na vrta domačink so se vrstili tekom celotnega srečanja, nekoliko je pešala zgolj realizacija priložnosti. V prvem polčasu je dvakrat zadela krilna napadalka Nika Čefarin in tako pred nadaljevanjem srečanja svojim soigralkam priigrala lepo prednost. Takoj po prihodu z odmora je vodstvo s svojim 18. zadetkom v sezoni povišala Julija Poplašen, piko na i lepi ekipni predstavi pa je sredi drugega dela igre postavila Metka Markočič.

Trener, Peter Kristan: “Dekleta so korektno odigrala tekmo, edino kar nam ni uspevalo so bili zaključki na gol. Če bi bila dekleta bolj skoncentrirana in natančna pri zaključkih, bi končni rezultat lahko bil veliko višji. Kljub temu smo lahko zadovoljni z zmago in novimi tremi točkami. V nedeljo je pred nami še zadnje dejanje te sezone in verjamem, da bomo z dobro borbeno igro dosegli naš cilj in osvojili nove tri točke.

Čestitke in pogumno naprej!

SŽNL Triglav zdravje
🏆 Prvenstvena tekma
🏟 ŠC Bonifika, Koper
📅 12. 05. 2024, 17.00

⚔ Gažon : Primorje Gaia Naturelle – 0 : 4 (0 : 2)
⚽⚽ Čefarin
⚽ Poplašen
⚽ Markočič

👥 Đurić (V) (Stjepanović), Dolenšek, Dodič, Markočič Čefarin (Breščak), Poplašen, Bizjak (K), Bremec (Fras), Kralj, Škvorc (Štolfa), Ferjančič (Ljubić)