Mesto burje slavi! Mlade ajdovske nogometašice do 15 let so v nedeljo na domačem igrišču zasluženo dvignile pokal za najboljšo ekipo v svoji kategoriji, potem ko so v finalni tekmi po pravem nogometnem trilerju slavile nad igralkami Mure (4:2).

Hčere burje so v naelektrenem ozračju ŠC Police, kjer se je zbralo veliko pristašev rdeće-črnih, prikazale vse, kar jih je krasilo tekom dolge in več kot uspešne sezone. Kljub dvakratnemu zaostanku so se vsakič uspele vrniti tekmo in na koncu slaviti s prepričljivim rezultatom. S tem so poskrbele za največji uspeh naše nogometne šole od ustanovitve ženskega nogometnega kluba leta 2012.

Trener, Andi Mamić: “Tekma je bila pričakovano nervozna, nasprotnice so vsako priložnost izkoristile za zavlačevanje že tako kratkega igralnega časa, posebej po dvakratnem vodstvu, vendar so punce znale odreagirati kot vrhunska ekipa – torej z igro in napadalnim pritiskom. Skozi celo sezono nas je krasila napadalna igra, dali smo 120 golov in vedeli smo, da če bomo odigrali kot znamo, uspeh ne more izostati. Res sem vesel, da so ohranile zbranost in da so spet obrnile izid – to nam je letos že nekajkrat uspelo na težkih tekmah in govori o določeni zrelosti, ki so jo punce dosegle.
Uspelo nam je osvojiti naslov državnega prvaka. Mislim, da bo čas pokazal kaj to pomeni za naš klub, za punce in vse nas. Trenutno je najpomembnejše sporočilo, ki so ga igralke prejele preko te lovorike – torej, da se splača delati na način, ki ga vsi skupaj gojimo – z delom in učenjem, z visoko prisotnostjo na treningih, s konstantno težnjo k napredku, z dobro klimo v ekipi in nenazadnje s poštenim pristopom do nogometa. Ponosni smo lahko, da smo kljub velikim frustracijam v celem letu prejeli le 1 rumeni karton in še enkrat bom ponovil, da so dekleta igrala najboljši in najlepši nogomet v tej kategoriji, kar nam je tudi priznala večina trenerjev nasprotnih ekip. 
Izpostaviti moram tudi našo Lien, ki je pozimi utrpela hudo poškodbo – vsako tekmo v tem delu prvenstva smo zato posvetili njej in verjamemo da bo kmalu spet aktivna tudi na igrišču.
Na koncu naj se še zahvalim vsem, ki so nas podpirali skozi naporno leto: staršem za vse prevoze in čas, celotnemu “moškemu” delu ND Primorja, vsem aktivnim članom in sodelavcem ženskega dela kluba, posebej seveda vsem, ki ste letos neposredno delali s temi puncami – Luka Kompara, Luka Soban, Žan Žgavc in Patrick Krašna, v veliko pomoč ste mi bili! 
Največja zahvala pa gre vsem puncam – za vaše neomajno zaupanje, za trud in predanost, za izredno konstruktivnost in sodelovanje, za odgovornost do ekipe, za vso spoštljivost do nas, za poštenost, za železno voljo v mrazu in vročini, za borbenost in sleherno kapljico znoja, za vsako solzo in bolečino, za vašo ljubezen do nogometa. Ponosni smo na vas in radi vas imamo!
”  

Iskrene čestitke dekletom in strokovni ekipi, ter hvala vsem, ki ste jih na poti do uspeha spremljali in podpirali!

📸 Casarsa Tinta Foto Studio

DU15
🏆 Prvenstvena tekma
🏟 ŠC Police, Ajdovščina
📅 02. 06. 2024, 11.00
⚔ Primorje Ajdovščina : Mura Nona – 4 : 2 (1 : 1)

👥 Rupnik (V) (Krojs), Vegelj S., Abram, Mihelj (Bratina U.), Velišček, Murovec, Furlan (Štolfa B.), Mamić (Bratina Z.), Hvala (Lukežič)