Ajdovske članice so tekmovalno leto zaključile z gostovanjem v Slovenji vasi, kjer so v zaostalem srečanju premagale domačinke Ptuja (1:3).

Hčere burje so kljub zdesetkani zasedbi, v kateri so igro v prvi postavi začele kar 3 vratarke, vajeti igre držale od prve do zadnje minute srečanja. Pred tekmo je sicer zaradi administrativne nepozornosti kluba na klopi obsedela najboljša strelka ekipe v letošnji sezoni, Julija Poplašen, ki je morala tako svoje soigralke spodbujati zgolj ob igrišču. Že v 3. minuti tekme so Ajdovke prišle do vodstva, potem ko je po hitrem protinapadu zadela Lara Ferjančič. Gostje so do povišanja vodstva prišle sredi prvega dela igre prek kapetanke Gaje Bizjak. V drugem delu igre so gostiteljice prišle do znižanja rezultata, Ajdovke pa so z drugim zadetkom Gaje Bizjak nato še enkrat prišle do izdatnejšega vodstva, ki so ga zadržale do konca srečanja. S tem so se še zadnjič v sezoni veselile zmage in končnega 5. mesta na prvenstveni lestvici, kar je obenem tudi najboljša uvrstitev v zgodovini kluba.

Trener, Peter Kristan: “Na gostovanje na zadnjo tekmo v sezoni smo se odpravili močno oslabljeni, saj je zaradi bolezni in poškodb manjkalo neverjetnih enajst igralk. Kljub temu smo šli v tekmo z jasnim ciljem, da vse tri točke odpeljemo s seboj na Primorsko. Preprosto ponosen sem na vse igralke, ki so se borile in pustile srce na igrišču še za zadnjo zmago. Za nami je uspešna sezona, ki pa je že zgodovina. Sam imam jasne cilje in želje kako še izboljšati ekipo in tako nadgraditi letošnjo sezono.

Čestitke za več kot uspešno sezono in pogumno naprej!

SŽNL Triglav zdravje
🏆 Prvenstvena tekma
🏟 Slovenja Vas
📅 19. 05. 2024, 15.00

⚔ Ptuj : Primorje Gaia Naturelle – 1 : 3 (0 : 2)
⚽⚽ Bizjak
⚽ Ferjančič

👥 Đurić (V), Stjepanović, Dodič, Markočič, Bizjak (K), Bremec, Kralj, Škvorc, Štolfa, Ferjančič, Vrhovnik