Ajdovska članska ekipa je v nedeljo opravila še zadnje dejanje v jesenskem delu sezone in se s na težkem gostovanju dobro zoperstavila favorizirani ekipi Olimpije (7:2).

Hčere burje so tekmo ponovno pričele oslabljene, a z željo po dobri in čvrsti ekipni predstavi. Trener Kristan je tudi tokrat proti favorizirani ekipi tekmo pričel z z nizkim obrambnim blokom in v iskanju hitrih protinapadov. Prve so povedle domačinke, le nekaj minut za tem pa so gostje izenačile prek Metke Markočič, ki je v polno merila še na drugi tekmi zapored. Ajdovke so aktiven rezultat držale do zaključka prvega polčasa ko so Zmajčice zadele še dvakrat in na odmor odšle z lepo prednostjo. Hčere burje so v drugi del tekme vstopile s spremenjeno taktično zamislijo in bolj agresivnim pristopom, kar pa se jim vsaj v prvih par minutah ni obrestovalo, saj so nasprotnice zadele še dvakrat in s tem skočile na domala neulovljivo prednost. Kljub temu se Ajdovke niso predale in še naprej napadale in bile za to nagrajene s še enim zadetkom v nasprotnikovi mreži, svoj 8 zadetek v sezoni je prispevala Julija Poplašen. Do konca tekme so nato Ljubljančanke s še dvema goloma zapečatile svojo zmago in tako potrdile vlogo favoritinj, na drugi strani pa so Ajdovke dokazale, da se lahko z zbrano in pogumno predstavo dostojno zoperstavijo tudi močnejšim nasprotnicam.

Trener, Peter Kristan: “Na tekmo smo na žalost odpotovali v nepopolni postavi, kar se nam dogaja že nekaj tekem zapovrstjo. V Ljubljani smo taktično odigrali dva povsem različna polčasa. V prvem smo igrali zaprt sistem in na protinapade, v drugemu polčasu pa smo se postavili višje in poizkušali čimbolj pritiskati na nasprotno ekipo. Še vedno pa se nam dogaja, da prepoceni in iz neizdelanih akcij nasprotnic prejmemo zadetke, čemur bomo v bodoče posvetili veliko časa na treningih. Lahko pa smo zadovoljni, da dosegamo gole proti vodilnim ekipam v ligi. Počasi in iz tekme v tekmo punce dokazujejo, da lahko, če ni prisotnega strahu ali prevelikega spoštovanja do na papirju boljših ekip, prikažejo dobro igro, za kar bomo slej ko prej tudi nagrajeni z zmago.“

Pred našimi članicami je zimski premor. Nadaljevanje prvenstva sledi spomladi. Uspešno naprej!

SŽNL Triglav zdravje
🏆 Prvenstvena tekma
🏟 ŠP Šiška, Ljubljana
📅 26. 11. 2023, 13.00
⚔ Olimpija : Primorje Gaia Naturelle – 7 : 2 (3 : 1)

⚽ Markočič
⚽ Poplašen

👥 Đurić (V), Ferjančič, Ljubič, Markočič, Poplašen, Capuder (K), Bizjak, Tanjić (Čefarin), Kličič, Fras, Bremec
/ Vrhovnik (V)