Ajdovske nogometašice do 17 let so v soboto gostovale v Ljubljani in v dvoboju z vedno nevarnimi Krimovkami zasluženo visoko slavile (0:5).

Mlade Ajdovke so se v tekmo podale z veliko željo po dokazovanju, saj so gostiteljice pred tekmo zasedale eno od najvišjih mest na lestvici. Krimovke so v začetku tekme pritisnile proti vratom gostij, a si izdelane priložnosti niso uspele priigrati. Na drugi strani je Ajdovke v vodstvo popeljala najmlajša igralka na igrišču, Ela Velišček, potem ko je najprej sprejela lepo globinsko podajo, zatem pa še preigrala vratarko izven kazenskega prostora ter neubranljivo zadela. Ajdovke so vodstvo podvojile sredi prvega polčasa, ko je na sceno stopila kapetanka Nami Tanjić in s pravim projektilom z okrog 30 metrov presenetila vratarko domačih. Piko na i odličnemu prvemu polčasu, v katerem smo sicer lahko videli še nekaj izjemno lepih zapravljenih priložnosti gostij, je s svojim drugim zadetkom na tekmi po podaji Anje Lukežič postavila Ela Velišček.

V drugi del tekme so Hčere burje stopile odločene nadaljevati z ritmom iz prvega polčasa. Kljub agresivni igri domačink je obrambna vrsta Ajdovk ostala trdna in ni dopuščala izdelanih priložnosti. Na drugi strani so gostje neprestano pretile in do konca tekme zadele še dvakrat. Najprej je po izvrstni akciji na desnem krilu po podaji Vite Mamić zadela Ela Abram, končni rezultat pa je tik pred koncem tekme s svojim prvim kadetskim hat-trickom po lepi podaji Žane Breščak postavila Ela Velišček.

Trener Luka Kompara: “To je bila verjetno ena najboljših tekem, od kar vodim to ekipo, brez dvoma pa naša najboljša tekma v letošnji sezoni. Dekleta so se na velik izziv gostovanja pri odlični ekipi Krima odzvala na najboljši možen način in z agresivno, kombinatorno in učinkovito igro nadzorovala potek srečanja od začetka do konca. V fazi obrambe so svoje delo opravila brez napake, v napadu pa z raznoliko igro vršila pritisk na nasprotnice in bila za to nagrajena s petimi lepimi zadetki. Ko je naša obramba tako trdna, in napad tako odločen zadeti, kot sta bila na tej tekmi, nas je res težko premagati. Seveda je tudi v takih trenutkih moč najti prostor za napredek; pred torkovim novim zahtevnim gostovanjem v Radljah si kot trener želim predvsem, da bi številne priigrane priložnosti bolj suvereno zaključevali, ter s tem nadgradili našo igro v napadu. Čestitke in pohvale celotni ekipi, gremo naprej!

Pogumno in odločno naprej!

DU17
🏆 Prvenstvena tekma
🏟 ŠP Kodeljevo, Ljubljana
📅 11. 11. 2023, 19.00

⚔ Primorje Ajdovščina : Goričko Stanjevci – 11 : 0 (7 : 0)
⚽⚽⚽ Velišček
⚽Tanjić
⚽ Abram

👥 Bratina J. (V), Štolfa L., Tanjić, Mihelj (Čoha), Mamić (Breščak), Vegelj M., Kopatin (Žvab), Lukežič (Bassanese), Abram, Velišček, Coraci Starc (Murovec)