Včeraj so se v poznem in hladnem popoldnevu naše kadetinje v prestolnici pomerile z ekipo Krima in slavile z 0:4.

Ajdovke so od začetka zagospodarile na igrišču in z zadetkom Metke Markočič hitro povedle. V nadaljevanju prvega polčasa smo spremljali napade z številnimi priložnostmi Ajdovk, ki pa so žal ostajale neizkoriščene. V eni zadnjih akcij prvega polčasa sta domačo obrambo s kombinacijo podaj izigrali Nami Tanjić in strelka Julija Poplašen.

V drugem polčasu smo spremljali podobno sliko, naša dekleta so ves čas napadala, vendar bila v zaključku napadov zelo nezbrana. Kljub temu so zadela še dvakrat. Najprej se je pod krstni zadetek v rdeče-črnem dresu podpisala Sara Iavarone, piko na i pa je postavila kapetanka Julija Poplašen.

Trener DU17, Jan Polanc: “Po zares bolečem porazu sredi tedna proti Olimpiji je bila včerajšnja zmaga nujna. To smo tudi dosegli, je pa to verjetno edina pozitivna stvar v včerajšnji tekmi. Zares me skrbi slaba realizacija v napadu, ki nas je stala že zmage v sredo. Ponovno smo zapravili številne priložnosti in to bomo morali kar se da hitro popraviti! Nadaljujemo v “evropskem” ritmu tekem, saj nas v naslednjem tednu ponovno čakati dve preizkušnji, obe proti Cerkljam, kjer bo treba biti na višjem nivoju če želimo računati na nove točke.”

Čestitke našim dekletom, pohvale za borbo in dober odpor pa si zaslužijo tudi gostiteljice, ki so celotno tekmo odigrale zgolj z deseterico igralk!

DU17

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 Ljubljana, ŠC Kodeljevo

📅 12. 03. 2022, 18.30

⚔ Krim : Primorje Ajdovščina – 0 : 4 (0 : 2)

⚽ Markočič, Poplašen 2x, Iavarone

👥 Hojnik (V), Fras, Štolfa (Breščak Ž.), Poplašen (Žvab), Bajec (Nabergoj), Tanjić (Lukežič), Lakovič, Markočič, Abramič, Bremec, Iavarone (Jahaj)