V nedeljo so naše članice opravile še zadnjo prvenstveno obveznost v sezoni in se z gostovanja na Gorenjskem vrnile s 15 točko v sezoni (0:0).

V sončnem in toplem vremenu je naša članska ekipa odigrala še zadnjo tekmo sezone. V zelo izenačenem srečanju so malce več pobude imele domačinke, ki so svoje priložnosti iskale s preskok igro in dolgimi žogami na svoje napadalke, a je obramba Ajdovk na čelu z razpoloženo vratarko Moniko Stjepanović uspela odbiti vse napade domačih. Hčere burje so kot vselej poizkušale z igro po tleh, vendar igralna površina tega ni dopuščala. Nobena od ekip ni uspela realizirati svojih sicer bolj redkih priložnosti, s čimer sta se ob koncu tekme razšli s pravično delitvijo točk.

Trener Jan Polanc: “Tekma se je odvijala točno tako kot smo pričakovali. Težak teren ni dopuščal veliko možnosti za normalno igranje nogometa. Domačinke so veliko igrale na dolge žoge, na kar smo se tudi pripravili, tako da smo to fazo igre dobro oddelali. V drugem polčasu so nam zaradi kratke klopi precej pošle moči, tako da smo se osredotočili bolj na obrambne naloge in na koncu mislim da zasluženo osvojili točko. Čestitke dekletom za trud in borbo skozi celotno prvenstvo, na koncu moramo biti z doseženim zadovoljni, čeprav ostaja malo grenkega priokusa, saj sem mnenja, da bi lahko osvojili kakšno točko več!

Čestitke članicam za še eno uspešno odigrano sezono in veliko uspeha in sreče v prihodnje!

SŽNL Triglav zdravje

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 ŠP Velesovo

📅 21. 5. 2023, 11.00

⚔ Cerklje : Primorje Gaia Naturelle – 0 : 0 (0 : 1)

👥 Stjepanović (V), Dodič, Bizjak, Ušaj, Ferjančič, Capuder, Vrhovnik, Pavlin, Breščak (Mikuž), Bremec