Ajdovske nogometašice do 15 let so se v nedeljo udeležile mednarodnega turnirja v Fiumicellu (ITA) in osvojile končno 3. mesto.

Naše igralke so prost vikend v državnem prvenstvu izkoristile za skok v zamejstvo, kjer so gostovale na mednarodnem turnirju 6. ekip. V konkurenci vrstnic italijanskih klubov Hellas Verone, Vicenze, Pordenoneja, Sudtirola in Tavagnacca so ob 2 zmagah in porazu osvojile 3. mesto, obenem pa pridobile neprecenljive spomine in izkušnje igranja na mednarodni ravni. Naša vratarka, Lea Krojs, je bila obenem proglašena tudi za vratarko turnirja. Čestitke!

Trener Andi Mamić: “Na močnem turnirju šestih ekip so punce videle marsikaj novega, saj je nivo tekmovalnega procesa v Italiji bistveno višji kot pri nas. Tukaj mislim predvsem na elemente, ki so v našem prostoru manj poudarjeni: taktika, organizacija in racionalnost v igri. Uvrstitev na tretje mesto je zaslužen uspeh, izkušnje so pa neprecenljive. Pohvale gredo vsem dekletom, ne glede na razpoloženost posameznic, ki se razlikuje iz tekme v tekmo – naš cilj ostaja, da je vsako tekmo za igro razpoloženih čim več igralk, trud in borba pa morata biti konstantna, ne glede na razpoloženje posameznic. “

Čestitke in pogumno naprej!

DU15

🏆 Torneo Giovanni Promese

🏟 Fiumicello, Italija

📅 28. 5. 2023, 10.00

👥 Krojs (V), Rupnik, Murovec, Štolfa L., Coraci Starc, Abram, Mamič, Bratina Z., Kalin., Mihelj, Lukežič, Žvab, Furlan, Štolfa B.