Ajdovska članska ekipa je spomladanski del prvenstva otvorila z zasluženo in prigarano zmago nad Cerkljami (4:1), ki je bila za Ajdovke obenem sploh prva v zgodovini medsebojnih dvobojev teh dveh ekip.

Hčere burje so tekmo z Gorenjkami pričakale brez poškodovane kapetanke Marije Capuder, a zato z nič manjšo željo po prvi zmagi v 20 medsebojnih dvobojih. Že od prve minute so domačinke tako z napadalno in samozavestno igro vzpostavile premoč na igrišču, ki so jo držale tekom celotnega srečanja in si pri tem ustvarile številne lepe priložnosti za zadetek. Ob koncu polčasa je napadalne ambicije svoje ekipe v zadetek po lepi globinski podaji Nami Tanjić in preigravanju nasprotne vratarke pretvorila prva strelka Julija Poplašen, s čimer so varovanke Petra Kristana na odmor odšle z zasluženo prednostjo. V drugem delu igre so Ajdovke nadaljevale z obleganjem nasprotnih vrat, za kar so bile nagrajene še trikrat. Nami Tanjić je v 72. minut prestregla slabo globinsko podajo nasprotne vratarke in z močnim in natančnim strelom z roba kazenskega prostora povišala prednost domačih. 10 minut pred koncem srečanja je Gaja Bizjak z dolgo in visoko podajo pred gol nasprotnic zaposlila strelko prvega zadetka, ki se je izvrstno znašla pred golom in neubranljivo zadela v spodnji desni kot vratarke Cerkelj. Pet minut zatem je sledila še akcija obeh strelk, v kateri je Poplašnova lepo zaposlila Tanjičevo, ki je nato s svojim drugim zadetkom na tekmi kronala učinkovito predstavo celotne ekipe. V samem zaključku srečanja je domačinkam nekoliko popustila zbranost, s čimer so gostje prišle do častnega zadetka in postavile končni izid tekme.

Trener, Peter Kristan: “Zadovoljen sem, da smo v drugi del sezone vstopili z zanesljivo zmago. Vesel sem, da smo tekmo odigrali tako, kot smo se dogovorili. Krasile so nas borbenost, požrtvovalnost in ekipni duh, ki so rezultat nedavnih priprav, kjer smo se kot ekipa še bolj povezali. Kot že vseskozi ponavljam, je ta ekipa zmožna velikih stvari, za kar pa moramo še naprej trdo trenirati in se kdaj odreči tudi kakšnim razvadam. Počasi a zanesljivo pridobivamo tudi na samozavesti, ki je bila v preteklosti ena večjih pomanjkljivosti ekipe. Punce se morajo zavedati, da prav one in ta trenutek pišejo novo uspešno zgodovino kluba. Prav tako me veseli, da je kljub zmagi in dobri igri še veliko prostora za napredovanje posameznic in celotne ekipe! Želim si, da zadnjo zmago nadgradimo z novo dobro predstavo naslednjo tekmo v Radomljah. Hvala tudi vsem navijačicam in navijačem za podporo s tribun. Želimo si, da nas glasno podprete tudi v gosteh v Radomljah. Z vašo pomočjo smo močnejši. Hvala!

Na tekmi sta svoje prve minute v rdeče črnem-dresu zabeležili zimski okrepitvi, Barbara Kralj in Zala Kučič. Čestitke in veliko lepih trenutkov v dresu Hčera burje!

SŽNL Triglav zdravje
🏆 Prvenstvena tekma
🏟 Mestni stadion, Ajdovščina
📅 03. 03. 2024, 13.00
⚔ Primorje Gaia Naturelle : Cerklje – 4 : 1 (1 : 0)
⚽⚽ Poplašen
⚽⚽ Tanjić

👥 Vrhovnik (V), Dodič, Dolenšek, Čefarin (Ferjančič), Ljubič (Vegelj), Markočič, Poplašen (Breščak), Bizjak (K), Tanjić (Kučič), Kralj, Fras
/ Vrhovnik (V), Capuder, Bremec