Ajdovska članska ekipa je v nedeljo na domačem igrišču pomerila z Muro in po borbeni predstavi priznala premoč najboljši ekipi v državi (1:9).

Hčere burje so tekmo pričele oslabljene, a zato nič manj motivirane za dokazovanje proti serijskim prvakinjam. Trener Kristan je z nizkim obrambnim blokom skušal v prvem delu preprečiti kvalitetne zaključke akcij gostij, kar je Ajdovkam do neke mere tudi uspelo, pri čemer pa so bile nepazljive predvsem pri nevarnih predložkih v kazenski prostor. Na ta način so Murašice prišle do zgodnjega vodstva z dvema zadetkoma razlike, ki pa jo je še v prvem delu igre s prekrasnim zadetkom z razdalje po podaji Julije Poplašen prepolovila Metka Markočič. Po še enem zadetku gostij so Ajdovke na odmor odšle z zaostankom dveh golov a kljub temu z aktivnim rezultatom. Drugi polčas so ponovno bolje odprle gostje in v nadaljevanju tekme demonstrirale svojo moč. Končni rezultat tako tudi nakazuje še vedno velik razkorak med ekipama, vseeno pa je v igri Ajdovk moč zaznati napredek in zametke mlade, talentirane in konkurenčne ekipe.

Trener, Peter Kristan: “Kljub porazu bi rad čestital puncam za odigran prvi polčas, kjer smo z veliko borbenostjo in požrtvovalnostjo šli na odmor z minimalnim zaostankom. Drugi polčas pa je pokazal našo trenutno najšibkejšo lastnost in sicer fizično pripravljenost in kratko rezervno klop. Želim si, da naslednjo tekmo odigramo v kar se da popolni postavi in da bodo vsa dekleta na voljo za igro.

Pogumno in odločno naprej!

SŽNL Triglav zdravje
🏆 Prvenstvena tekma
🏟 ŠC Police, Ajdovščina
📅 19. 11. 2023, 11.00
⚔ Primorje Gaia Naturelle : Mura Nona – 1 : 9 (1 : 3)

⚽ Markočič

👥 Đurić (V), Ferjančič, Ljubič, Markočič, Poplašen, Capuder (K), Bizjak, Dodič, Kličič, Fras (Jerkič), Bremec