Ajdovske kadetinje še naprej pridno zbirajo točke, paket treh so si tokrat priborile z zmago proti Olimpiji (1 : 3)

V Ljubljani je Ajdovke v vodstvo s svojim 8 zadetkom v spomladanskem delu popeljala Melissa Lakovič, malo pred koncem prvega polčasa pa je vodstvo podvojila Sara Ljubič. Na drugi strani so Ljubljančanke zapretile s prostega strela, ki pa je zletel preko vrat.

V začetku drugega polčasa smo spremljali izredno nervozno nogometno predstavo, Zmajčice so nekoliko bolj pritisnile proti vratom Ajdovk, toda zadetka jim ni uspelo doseči. Dvome o zmagovalcu je s svojim drugim zadetkom na tekmi razblinila v zadnjem času izjemno razpoložena Sara Ljubič! Častni zadetek so domačinke dosegle po predložku iz kota v zadnji sekundi tekme.

Trener Jan Polanc: “Lahko rečem da smo odigrali korektno tekmo. Po bolečem domačem porazu proti Olimpiji v začetku spomladanskega dela, so bila dekleta danes odločena vzeti 3 točke. Igrali smo pametno in disciplinirano! Kljub ponovno rahli neučinkovitosti smo zadetke dosegali ob pravem času in tako tekmo dokaj mirno pripeljali do želenega rezultata. Imeli smo sicer nekaj slabih momentov v začetku drugega polčasa, ko se ob pritisku nasprotnika nikakor nismo uspeli umiriti in stopiti na žogo. No, kljub temu smo zdržali in po tretjem zadetku tekmo mirno pripeljali do konca! Čestitke dekletom za dobro predstavo in nove tri točke! Ob tem bi pa izkoristil priložnost in na tekmo prihodnji teden proti Beltincem povabil vse navijače in podpornike Hčera burje, da pridejo podpreti naša dekleta!

Pred Hčerami Burje sta še dve tekmi, verjetno najpomembnejša tekma sezone že prihodnji vikend, ko v mesto burje prihaja ekipa Pomurja iz Beltincev! Tekma se bo odvila na Ajdovskem stadionu ob 11h.

Vabljeni v podporo Hčeram burje v boju za najvišja mesta!

DU17

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 Ljubljana

📅 7. 5. 2022, 12.00

⚔ Olimpija Ljubljana : Primorje Ajdovščina – 1 : 3 (0 : 2)

⚽ Lakovič, Ljubić 2x

👥 Hojnik (V), Abramič (Breščak Ž.), Fras, Poplašen, Ljubič (Jahaj), Lakovič, Markočič, Tanjić (Žbogar Fajt), Bremec, Iavarone, Dodič (Nabergoj)