Ajdovska dekleta do 17 let so še na drugi zaporedni tekmi zabeležila zmago, potem ko so na domačem igrišču v drugem polčasu strla odpor žilavih Cerkljank (3:0).

Hčere burje so po dvotedenskem premoru ponovno stopile na igrišče in se domačim gledalcem predstavile v lepi nogometni luči. Tekom celotnega srečanja smo lahko spremljali napadalno igro domačink, ki pa v prvem polčasu ni obrodila sadov. Sredi drugega dela igre pa je naposled po lepi samostojni akciji in zaključku pod prečko gostujoče vratarke za zasluženo vodstvo zadela Sara Ljubič. Do konca tekme so Ajdovke uspele odbiti vse poskuse gostij po izenačenju, same pa zadele še dvakrat. Najprej je vodstvo rdeče-črnih po hitri izmenjavi podaj med Nami Tanjić in Stello Tomažič Ambrožič zadela Anais Žvab, piko na i lepi ekipni predstavi pa je s pravim projektilom z 25m po podaji Sare Vegelj postavila kapetanka Metka Markočič.

Trener Luka Kompara: “S predstavo deklet sem zelo zadovoljen, saj so se proti vedno neugodnemu nasprotniku izkazale s kombinatorno in želje po zadetku polno igro. Veseli me, da se v ekipo zelo hitro vklapljajo tudi mlajše, nove in manj izkušene igralke, kar je lepa popotnica za naprej. Igralke, ki so v igro vstopile s klopi, so igri dale dodatnega zagona, s čimer se je po dolgem času izkazalo, da razpolagamo s širokim in kakovostnim kadrom igralk, na katere lahko računamo v več starostnih kategorijah hkrati. Čestitke vsem dekletom za lepo zmago. Gremo naprej!

Svoj uradni debi v kadetski ekipi so dočakale Stella Tomažič Ambrožič ter sestri Sara in Maša Vegelj. Čestitke in veliko uspeha tudi v konkurenci deklet do 17 let!

Naslednja preizkušnja mlade Hčere burje čaka v soboto, 1. 10., z gostovanjem v Gažonu.

DU17

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 Ajdovščina, ŠC Police

📅 24. 9. 2022, 11.00

⚔ Primorje Ajdovščina : Cerklje – 3 : 0 (0 : 0)

⚽ Ljubič

⚽ Žvab

⚽ Markočič

👥 Hojnik (V), Vegelj M., Bremec, Čoha (Brkić), Lukežič (Vegelj S.), Mamič (Tomažič Ambrožič), Markočič, Ljubič (Čebokelj), Breščak Ž. (Žvab), Tanjić, Žbogar Fajt

/ Abidović, Lulik, Kopatin