Prvo gostovanje nove sezone se je za Hčere burje izteklo izvrstno, saj se z gostovanja pri novinkah v ligi, Rogatcu, vračajo z visoko zmago (0:17).

Ajdovske nogometašice do 17 leta starosti so v mesto ob hrvaški meji dopotovale z željo po čim boljši igri in končnem rezultatu. Že od prve minute je bilo jasno, da bodo gostje prevladovale v igri, s čimer je hitro izginila tudi živčnost pred tekmo zaradi nepoznavanja nasprotnic. Že v prvem delu igre so si Ajdovke tako priigrale številne lepe priložnosti, kar 10 pa so jih v zadetke pretvorile Nami Tanjić, Vita Mamič, Anais Žvab, Žana Breščak, Ela Abram in Lina Štolfa. V drugem delu igre se je prevlada gostij nadaljevala, priložnost za igro pa so ob tem dobile tudi igralke z nekoliko manjšo minutažo. Nami Tanjić in Ela Abram sta še obogatili svoj strelski izkupiček, pri čemer se je prva zaustavila pri 7, druga pa pri 6 doseženih zadetkih. Do konca tekme je tako ob številnih zapravljenih priložnostih padlo še 7 golov.

Trener Luka Kompara: “Čestitke puncam za pozitiven pristop v tekmo in zasluženo visoko zmago. Čeprav je bilo od prvih minut tekme naprej jasno, da bomo v igri prevladovali, pa jih vloga favoritinj ni zmedla in so se od začetka do konca trudile s kombinatorno igro prihajati v zaključke akcij in pri tem tudi dosegati zadetke. Po prvih par zadetkih sem od njih zahteval, da zmanjšajo število dotikov na žogi, da akcije pričenjajo od vratarke naprej, v igro vpeljejo hitrejše in učinkovitejše postavljanje na igrišču in gibanje brez žoge. Mojim navodilom so večinoma tudi ustrezno sledile, čeprav sta jih igra in želja po zadetkih na trenutke tudi ponesla prek tega, kar je za tako mlade igralke tudi razumljivo. Kot trener si želim še hitrejše in kombinatornejše igre z veliko gibanja brez žoge, na čemer bomo seveda delali v prihodnjih mesecih. Čestitke tudi nasprotnicam, še posebej njihovi izvrstni mladi vratarki, za borbeno in nepopustljivo igro skozi vseh 90 minut tekme. Srečno naprej!”

Svoj uradni debi v kadetski ekipi sta dočakali Erna Brkić in Jana Bratina. Čestitke in veliko uspeha tudi v konkurenci deklet do 17 let!

Naslednja preizkušnja mlade Hčere burje čaka v soboto, 24. 9., ko v mesto burje prihaja ekipa Cerkelj.

DU17

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 Rogatec

📅 10. 9. 2022, 16.00

⚔ Rogatec : Primorje Ajdovščina – 0 : 17 (0 : 10)

⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽ Tanjić

⚽⚽⚽⚽⚽⚽ Abram

⚽ Mamič

⚽ Štolfa

⚽ Breščak

⚽ Žvab

👥 Hojnik (V) (Bratina), Štolfa, Bremec (Čoha), Mihelj, Mamič, Markočič, Žvab (Brkić), Breščak Ž., Tanjić, Abram, Abramič (Žbogar Fajt)