Ajdovske kadetinje se z gostovanja v Ljubljani vračajo z visokim porazom (8:1).

Hčere burje so se na vedno zahtevno gostovanje pri ljubljanski Olimpiji podale s premešano zasedbo, a odločene pustiti dober vtis na igrišču. Tekom srečanja so sicer prevladovale domačinke, kar nenazadnje nakazuje tudi končni rezultat, ki pa kljub temu ne pove celotne zgodbe. Ajdovke so se namreč v večjem delu tekme dostojno upirale domačinkam, ki pa so bile veliko bolj odločne in natančne ob zaključkih akcij in na koncu tudi zasluženo visoko slavile. Na drugi strani so rdeče-črne kljub visokemu zaostanku skušale igrati čim bolj umirjeno in z željo po dosegi zadetkov. Častni gol je še pred koncem prvega dela igre s fantastičnim strelom z velike razdalje dosegla Nami Tanjić.

Trener Luka Kompara: “Za nami je težka tekma, predvsem s psihološkega vidika. Neznačilno velika razlika v zadetkih je seveda lahko velik udarec za motivacijo igralk, menim pa, da so se to dobro odzvale. Kljub hitremu in naposled visokemu zaostanku so se celotno srečanje trudile igrati lep nogomet, ter si obenem priigrale tudi nekaj lepih priložnosti za zadetek. Za kaj več kot to nam je danes zmanjkalo izkušenj, vseeno pa lahko iz tekme potegnemo nekaj spodbudnih stvari, na čelu s pozitivno miselnostjo in trdno voljo slediti modelu igre, ki ga zagovarjamo tudi v težkih trenutkih. Čestitke tudi gostiteljicam za zasluženo zmago.

Svoje prve minute v kadetski konkurenci je tokrat dočakala Alja Mužina. Čestitke in veliko lepih trenutkov v rdeče-črnem dresu!

Pred našimi kadetinjami je še zadnja tekma letošnje sezone. Tekma bo na sporedu v soboto ob 17.00 na UT ŠC Police.

Pogumno in odločno naprej!

DU17

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 ŠC Police, Ajdovščina

📅 24. 5. 2023, 16.00

⚔ Olimpija : Primorje Ajdovščina – 8 : 1 (3 : 1)

👥 Bratina J. (V), Kalin, Brkič, Breščak Ž., Tanjić (K) (Berce), Markočič, Vegelj M., Ljubič (Mužina), Kopatin, Štolfa B., Bremec