Ajdovske kadetinje se z najdaljšega gostovanja v sezoni vračajo poražene, a dvignjenih glav, saj so v tekmi z večkratnimi državnimi prvakinjami Pomurjem prikazale nepopustljivo in kreativno nogometno predstavo (1:5).

Mlade Hčere burje do 17 let so srečanje z neposrednimi tekmicami za najvišja mesta na prvenstveni lestvici srečanje pričele z veliko energije, ki so jo tekom celotne tekme pretvarjale v lepo nogometno igro. Sicer v polju enakovredno srečanje so bolje odprle gostje, ki so v prvih 15 minutah dosegle dva zadetka, s čimer so si pred nadaljevanjem srečanja priigrale lepo prednost. Ajdovkam se je ponovno maščevala slaba učinkovitost pred golom, saj kljub nekaj izredno lepim priložnostim za zadetek niso uspele zadeti in znižati izida. Odločilni trenutek tekme je prišel v 30 minuti prvega polčasa, ko je vratarka Ajdovk, Hana Abramič, strel gostij z roko zaustavila izven kazenskega prostora in si tako prislužila izključitev. Do konca polčasa so gostje zadele še enkrat in na odmor odšle z lepo prednostjo.

V drugem delu igre so Hčere burje pokazale pravi karakter in se kljub igralki manj povsem enakovredno kosale s Pomurkami. Plod poletne igre je bil tudi zadetek za znižanje izida, katerega je po izvrstni globinski podaji Nami Tanjić dosegla Anja Lukežič. Do konca srečanja smo spremljali igro med obema kazenskima prostoroma, s še po nekaj lepimi priložnostmi na obeh straneh. Po poškodbi Anje Lukežič so rdeče-črne zadnjih 10 minut srečanja odigrale celo z dvema igralkama manj, kar so domačinke znale izkoristiti in ob zaključku srečanja zmago potrdile s še dvema zadetkoma. Na drugi strani so imele Ajdovke pred koncem priložnost za dodatno znižanje izida, a je Špela Bremec zastreljala najstrožjo kazen po prekršku nad Žano Breščak.

Trener Luka Kompara: “Rezultat današnje tekme ne pove cele zgodbe. Čeprav smo prejeli pet zadetkov menim, da smo bili Pomurkam povsem enakovreden in dostojen nasprotnik. Objektivno gledano je bila to verjetno naša najboljša tekma v sezoni, v kateri smo kljub igralki manj uspeli ohraniti visok nivo nogometne igre, si ob tem priigrati še nekaj lepih priložnosti za zadetek in s tem pokazali, da si želimo in zmoremo igrati lep nogomet kljub težkim okoliščinam. Svojim igralkam lahko tako zgolj čestitam za prikazano željo, nepopustljivost, pripadnost in pozitivno miselnost. Kljub negativnemu rezultatu jih je bilo lepo spremljati pri igri in verjamem, da jih s takim pristopom jih čaka lepa prihodnost na kateremkoli področju. Čestitke tudi gostjam za zasluženo zmago.

S tem je jesenski del prvenstva za mlade Hčere burje zaključen. Odmor bodo prezimile na 4. mestu prvenstvene lestvice, s 4 točkami zaostanka za tokratnimi nasprotnicami. Prva preizkušnja pomladi jih čaka na gostovanju pri vodilni ekipi lige, Radomljah. Pogumno in odločno naprej!

DU17

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 Bratonci, igrišče Bratonci

📅 19. 11. 2022, 11.00

⚔ Pomurje Beltinci : Primorje Ajdovščina – 5 : 1 (3 : 0)

⚽ Lukežič

🟥 Abramič

👥 Abramič (V) (Vegelj M.), Štolfa L., Bremec, Čoha (Brkič), Lukežič, Breščak Ž., Mamić (Mihelj), Markočič, Žbogar Fajt, Žvab, Tanjić