+386 40 383 168 info@znkprimorje.si

Ajdovske kadetinje so v soboto na domačem igrišču gostile nogometašice Olimpije, ki so bile v sicer izenačeni tekmi odločnejše in učinkovitejše ter zasluženo slavile (1:4).

Mlade Hčere burje do 17 let so srečanje prvič proti neposrednim tekmicam za drugo mesto na lestvici v sezoni pričele z veliko željo po pozitivnem rezultatu, a bile že v uvodu srečanja kaznovane za nezbranost v obrambnih nalogah. Gostje so sredi prvega dela igre prišle do zvišanja vodstva, ki pa ni trajalo dolgo, saj so domače bliskovit protinapad kronale z znižanjem rezultata – za 1:2 je v polno merila Ela Abram. Mlade Ajdovke so si v prvem delu igre priigrale še nekaj izredno lepih priložnosti za zadetek, a bile v zaključkih premalo natančne in so tako na odmor odšle z zadetkom zaostanka. V drugem delu igre so se nadaljevali napadi domačink za preobrnitev rezultata, a je slaba realizacija priložnosti ponovno krojila usodo rdeče-črnih, kar so Zmajčice znale izkoristiti in ob zaključku srečanja zmago potrdile s še dvema zadetkoma.

Trener Luka Kompara: “Zadnjih nekaj tekem imamo velike probleme z realizacijo priložnosti, s čimer se po nepotrebnem spravljamo v težak položaj tekom 90 minut tekme. Predvsem v prvem delu igre smo dokazali, da znamo igrati kombinatoren nogomet, pričeti pa moramo razmišljati bolj proaktivno ter kombinatorno igro nadgraditi tudi z učinkovitostjo v zaključkih akcij. Verjamem, da je pred temi dekleti še uspešna sezona, na nas pa je da želje in voljo pretvorimo tudi v dejanja, česar so dekleta več kot sposobna. Čestitke gostjam za zasluženo zmago.

Naslednja preizkušnja mlade Hčere burje čaka v soboto, 15.11., z gostovanjem v Beltincih.

DU17

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 ŠC Police, AJdovščina

📅 5. 11. 2022, 14.00

⚔ Primorje Ajdovščina : Olimpija – 1 : 4 (1 : 2)

⚽ Abram

👥 Abramič (V), Štolfa L., Bremec, Čoha, Lukežič, Breščak Ž. (Mamić), Markočič, Žbogar Fajt (Žvab), Abram (Kopatin), Tanjić (Tomažič Ambrožič)