+386 40 383 168 info@znkprimorje.si

Hčere burje do 17 let so v domači tekmi s Krimom zabeležile še četrto zaporedno zmago, s katero so se zavihtele na 2. mesto prvenstvene lestvice (3:2)

Ajdovke so vedno zahtevno srečanje pričele odločno in si v prvih 20 minutah priigrale nekaj zrelih priložnosti za zadetek, ki pa so žal ostale neizkoriščene. Neodločnost v fazi napada so kaznovale gostje iz Ljubljane in povedle po prvem nevarnem strelu na tekmi. Izenačenje je sledilo praktično v naslednjem hitrem protinapadu, po katerem je rezultat izenačila Ela Abram. Tik pred koncem polčasa pa so nato gostje izid ponovno prevesile v svojo korist in na odmor odšle z zadetkom prednosti.

V drugem polčasu so se ob sicer raztrgani in nepovezani igri v polju nadaljevali napadi domačink za izenačenje. Po napaki gostujoče vratarke je najprej Nami Tanjić žogo prestregla malce izven kazenskega prostora, nato pa še neubranljivo zadela za poravnanje izida. Ista igralka je sredi drugega dela igre z izvrstno izvedenim prostim strelom z razdalje poskrbela tudi za popoln preobrat in zasluženo zmago rdeče-črnih.

Trener Luka Kompara: “Tekmo smo začeli z jasno željo po hitrem zadetku, česar pa nam kljub številnim priložnostim ni uspelo doseči. Tako kot je to v nogometu pogosto je kazen sledila na drugi strani, in to kar dvakrat, kar je botrovalo živčni in na trenutke zelo raztrgani igri, v kateri je bilo posledično vse podrejeno iskanju preobrata. S trdnim prepričanjem da zmorejo in kančkom športne sreče, je dekletom uspelo rezultat preobrniti v svojo korist, kar seveda ni samoumevno in s tem vredno vseh pohval, bomo pa morali v prihajajočih tekmah nujno izboljšati izkoristek priložnosti, ki je problematičen že zadnjih par preizkušenj.”

Za našo vratarko Tonjo Hojnik je bila to tudi zadnja tekma pred odhodom na dolgo načrtovano operacijo gležnja. Tonji želimo uspešen poseg in čim hitrejšo vrnitev na nogometne zelenice!

Naslednja preizkušnja mlade Hčere burje čaka po reprezentančnem premoru z gostovanjem v Mariboru.

DU17

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 Ajdovščina, ŠC Police

📅 17. 10. 2022, 16.30

⚔ Primorje Ajdovščina : Krim – 3 : 2 (1 : 2)

⚽ Abram

⚽⚽ Tanjić

👥 Hojnik (V), Štolfa L., Bremec, Čoha (Brkić), Lukežič, Abramič (Tomažič Ambrožič), Markočič, Tanjić, Žbogar Fajt (Čebokelj), Abram (Vegelj M.), Mamič (Žvab)