Ajdovske nogometašice do 17 let so v soboto na domačem igrišču pričakala ekipo Gažona in zasluženo slavila (6:0).

Mlade Ajdovke so se odlično odzvale na boleč poraz med tednom proti vrstnicam Mure in že v prvem polčasu prevzele pobudo na igrišču. Kljub temu smo na prvi zadetek na tekmi morali počakati do sredine prvega dela igre, ko je iz daljine natančno merila kapetanka Nami Tanjić. Ista igralka je vodstvo povišala z izvrstnim volej udarcem, kasneje pa sodelovala še pri zvišanju vodstva ob podaji Eli Abram. Piko na i prvemu polčasu je s svojim prvencem v letošnji sezoni postavila Žana Breščak. V drugem polčasu so Hčere burje nadaljevale z napadi, a bile v zaključkih akcij nekoliko manj natančne. Kljub temu sta se pod svoja prva zadetka v sezoni podpisali Sara Kopatin in Zoja Bratina, ter s tem postavili končni rezultat srečanja.

Trener Luka Kompara: “Prvo domačo tekmo po dolgem premoru smo oddelali na zadovoljivo visokem nivoju, za kar lahko dekletom samo čestitam. Dekleta so se dobro odzvala na poraz med tednom, in se v tekmo z Gažonom podala z željo po zmagi, ki so si jo priigrala z napadalno in kombinatorno igro. Na trenutke smo v želji po zadetku sprejemali prehitre odločitve in tako prelahko izgubljali posest nad žogo, ki pa smo jo kljub temu večinoma zelo hitro tudi pridobili nazaj. Prav visok odstotek posesti žoge nam je po drugi strani omogočal prehajanje v lepe priložnosti na zadetek, s čimer smo obenem omejili tudi napade nasprotnic. V prihodnje bomo še več pozornosti namenili fazi gradnje napada po pridobljeni žogi v vezni in zadnji liniji, ter seveda zaključkom akcij, kjer imamo še veliko rezerv.

Pogumno in odločno naprej!

DU17

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 ŠC Police, Ajdovščina

📅 21. 10. 2023, 16.00

⚔ Primorje Ajdovščina : Gažon – 6 : 0 (4 : 0)

⚽⚽ Tanjić

⚽ Abram

⚽ Kopatin

⚽ Bratina Z.

👥 Bratina J. (V), Štolfa L. (Bassanese), Tanjić, Murovec (Coraci Starc), Čoha (Bratina Z.), Vegelj M., Lukežič (Brkič), Kopatin, Abram (Mihelj), Breščak, Furlan