Ajdovske nogometašice do 17 let so se v sredo odpravile na dolgo pot do Bratoncev, kjer so moči merile z vrstnicami Mure (4:2).

Pričetek tekme je bil za mlade Ajdovke katastrofalen, saj so že v prvih minutah po dveh velikanskih napakah v ožji obrambi zaostajale z 2:0. V nadaljevanju so vzpostavile ravnovesje na igrišču in bile predvsem po zaslugi hitrih protinapadov prek Sare Vegelj nevarne za nasprotni gol, a žoga ni hotela v mrežo. Na drugi strani so domačinke po novi napaki gostij zadele še tretjič in na odmor odšle z veliko prednostjo.

V prvem polčasu so se Hčere burje prebudile in si v razmaku 10 minut priigrale več izjemnih priložnosti za zadetek. V eni izmed njih sta lepo kombinirali Ela Abram in Ela Velišček, ki je podajo soigralke pretvorila v prvi zadetek svoje ekipe. Napadi Ajdovk so se nadaljevali in po predložku kapetanke Nami Tanjić iz prostega strela je z glavo neubranljivo merila Anja Lukežič. Mlade Hčere burje so iskale zadetek za izenačenje a bile v svoji želji presekane tik ob koncu tekme, ko so gostiteljice svojo zmago zapečatile z uspešno izvedenim udarcem z 11-m po igranju z roko v kazenskem prostoru. Rdeče-črnim je tik ob koncu tekme zastal dih ob poškodbi mlade napadalke Ele Velišček. Verjamemo, da bo z Elo vse v redu in ji želimo čim hitrejše in čim boljše okrevanje ter tekme uspešno vrnitev na nogometne zelenice.

Trener Luka Kompara: “Uvod v srečanje je bil milo rečeno obupen, obenem pa, kot se je pozneje izkazalo, tudi odločilen za končni izid. Pozitivno je, da so se dekleta na zgodnji zaostanek dobro odzvala, vzpostavila ravnotežje na igrišču, in se trudila z napadalnim nogometom priti nazaj v igro. Na žalost nam je v zaključku akcij ponovno zmanjkalo nekaj zbranosti, kar je na koncu tudi odločilo zmagovalca. Dekletom ni moč očitati želje in pristopa, kljub temu pa se nam prepogosto dogaja, da nasprotnice do golov prihajajo po nedopustnih napakah v fazi obrambe, po drugi strani pa smo tudi sami premalo učinkoviti pred golom, da bi lahko te napake nevtralizirali. Pred nami je še veliko dela, a verjamem v to ekipo, v kvalitete in karakter igralk in vem, da bodo z vsako preizkušnjo še močnejše.

Pogumno in odločno naprej!

DU17

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 Bratonci

📅 18. 10. 2023, 15.30

⚔ Mura : Primorje Ajdovščina – 4 : 2 (3 : 0)

⚽ Velišček

⚽ Lukežič

👥 Bratina J. (V), Štolfa L. (Hvala), Tanjić, Murovec, Mamič (Čoha), Vegelj M. (Bassanese), Lukežič, Kopatin (Abram), Breščak (Brkić), Vegelj S., Velišček