Ajdovske kadetinje so si na zadnji prvenstveni tekmi sezone po izjemnem preobratu razdelile točko z gostjami iz Prekmurja (3:3).

Mlade Hčere burje so na domačem terenu pričakale ekipo Mura Nona, s katero so v zadnjih letih redno bile trd boj za zmago. Tokratni obračun so Ajdovke pričele sanjsko in prek Nami Tanjić, ki je ponovno v polno merila z velike razdalje, prišle do zgodnjega vodstva. Gostje so izenačile sredi prvega dela igre in ekipi sta na odmor odšli poravnani.

Takoj po odmoru pa so sledile črne minute za domačinke. V razmaku 3 minut so gostje prišle do popolnega preobrata in si z dvema novima zadetkoma pred nadaljevanjem srečanja priigrale izdatno prednost. Srčne Ajdovke pa se niso predale in do konca srečanja verjele v preobrat, ki so ga naposled tudi dosegle z dvema zadetkoma Ele Abram ter s tem prišle do več kot zaslužene zadnje točke v sezoni.

Trener Luka Kompara: “Na zadnji tekmi sezone so naše igralke pokazale pravi karakter ter kljub visokemu zaostanku prišle do novega lepega uspeha. Ob tem so zadnjih 10 minut srečanja trdo prigarano točko uspele ubraniti tudi z igralko manj v polju in s tem dodale piko na i tekmi, ki je pokazala da trdna volja in želja lahko premikata gore. Čeprav menim, da bi si z na trenutke bolj zbrano in odločno predstavo lahko prihranili nevšečnosti v drugem delu igre, pa so igralke s pravim odzivom nadoknadile zaostanek, kar je sam po sebi lep dosežek. Ekipa ima zdrave temelje in z optimizmom lahko zremo v prihodnjo sezono, ko bomo poskušali nadgraditi naučeno v zadnjem letu. Čestitke vsem igralkam in trenerjem za uspešno delo. Gremo naprej!

DU17

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 ŠC Police, Ajdovščina

📅 27. 5. 2023, 17.00

⚔ Primorje Ajdovščina : Mura – 3 : 3 (1 : 1)

⚽ Tanjić

⚽⚽ Abram

👥 Bratina J. (V), Bremec, Markočič, Brkič, Breščak Ž. (Štolfa L.), Žvab (Bratina Z.), Tanjić (K) (Kalin), Lukežič (Mamič), Abram, Vegelj M., Coraci Starc (Štolfa B.)