Ajdovske nogometašice do 17 let so se že drugič v sezoni odpravile na dolgo in zahtevno gostovanje v Bratonce, kjer so po napeti tekmi na koncu proti Murašicam klonile še drugič v sezoni (3:1).

Mlade Ajdovke so tekmo začele poletno in prišle do hitrega vodstva prek Anje Lukežič. V nadaljevanju prvega dela igre pa so nato prikazale premalo odločnosti in samozavesti v igri, kar so gostje izkoristile in do odhoda na odmor rezultat obrnile v svoj prid. Na drugi strani so rdeče-črne zapravile nekaj lepih priložnosti za zadetek, s čimer so gostiteljice na odmor odšle z golom prednosti. V drugem delu igre so Ajdovke z napadalnim pristopom lovile izenačenje, na drugi strani pa so domačinke še enkrat več izkoristile napako v ožji obrambni vrsti gostij in prišle do povišanja vodstva. Naše nogometašice se niso predale in vse do zadnjega sodniškega žvižga lovile vsaj zasluženo točko, a bile kljub vsemu prekratke za končni uspeh.

Trener, Luka Kompara: “V tekmo smo vstopili z veliko željo po dobri igri in ugodnem rezultatu, na žalost pa se nam tokrat ne eno, ne drugo ni izšlo. Kljub nekaj kvalitetnim prebliskom je bilo v naši igri preveč tehničnih napak, ki so botrovale prejetim zadetkom in nas obenem oddaljile od končnega cilja. Menim, da je ta ekipa zrela za kaj več, poleg izpopolnjevanja tehnično-taktičnih elementov in minimaliziranja individualnih napak pa bo potrebno delati tudi na psihološki pripravi na tekme velikega vložka. Verjamem, da je pred temi dekleti še svetla prihodnost, polna učenja in dokazovanja njihovih kvalitet.“

Pogumno in odločno naprej!

DU17
🏆 Prvenstvena tekma
🏟 ŠC Bratonci
📅 27. 04. 2024, 11.00
⚔ Mura : Primorje Ajdovščina – 3 : 1 (2 : 1)
⚽ Lukežič

👥 Bratina J. (V), Štolfa L. (Štolfa B.), Hvala, Čoha, Tanjić (Mihelj), Vegelj S., Lukežič, Velišček, Kopatin (Breščak), Abram, Mamić (Furlan)