Ajdovske nogometašice do 17 let so v soboto na domačem igrišču v hudi pripeki še drugič v tekmovalni pomladi slavile nad tekmicami iz Ljubljane (3:0).

Mlade Ajdovke tekmo pričele odločene popravit rezultatski izkupiček s preizkušnje v Ravnah na Koroškem, kjer se jim je pozitiven rezultat izmuznil kljub dobri igri v drugem polčasu. V prvem delu igre smo kljub veliki želji spremljali raztrgano igro z veliko napakami na obeh straneh, podjetnejše pa so bile kljub temu domačinke, ki so si pripravile več priložnosti za zadetek. Eno od teh je sredi prvega polčasa izkoristila Vita Mamić in si s tem podarila najlepše darilo za rojstni dan, ki ga je praznovala prav na dan tekme. Tik pred odhodom na odmor je vodstvo Ajdovk povišala še Anja Lukežič, in s tem svoji ekipi pred nadaljevanjem srečanja priigrala izdatnejšo prednost. V drugem delu igre so se napadi Ajdovk nadaljevali, kljub pobudi na igrišču pa so do konca tekme zadele le še enkrat, potem ko je še v drugo v polno merila Anja Lukežič.

Trener, Luka Kompara: “Z začetkom tekme ne morem biti zadovoljen, saj smo ponovno porabili preveč časa in energije, da smo vzpostavili prevlado na igrišču. V res zahtevnih vremenskih pogojih je vsak atom prihranjene energije zlata vreden, nam pa se je poznalo, da smo se preveč zanašali na surovo moč, premalo pa na igro z žogo v nogah. Dekleta so sposobna boljšega uvoda v tekmo, kar vedo tudi sama, in to bo pred zadnjimi preizkušnjami v sezoni potrebno popraviti in dvigniti na višji nivo. Kljub temu je zmaga več kot zaslužena, v nadaljevanju so dekleta še enkrat več dokazala, da znajo in želijo igrati napadalen in gledljiv nogomet, za kar jim lahko samo čestitam.“

Pogumno in odločno naprej!

DU17
🏆 Prvenstvena tekma
🏟 ŠC Police, Ajdovščina
📅 13. 04. 2024, 16.30
⚔ Primorje Ajdovščina : Olimpija – 3 : 0 (2 : 0)
⚽ Lukežič
⚽ Mamić

👥 Bratina J. (V), Štolfa L. Vegelj M., Kopatin (Štolfa B.), Čoha, Tanjić, Murovec (Bassanese), Breščak (Bratina Z.), Mamić (Kalin), Lukežič, Furlan (Žvab)