Ajdovska dekleta do 17 let so se še drugič v tednu dni merile z vrstnicami iz Cerkelj in tokratne gostje premagale s 3:1.

Močna burja se je v popoldnevu umirila in glavni oder prepustila dekliškima kadetskima ekipama Primorja in Cerkelj. Ajdovke so silovito začele in po zadetku Sare Ljubič povedle že po 30 sekundah tekme. Kmalu zatem so svoje vodstvo podvojile, zadela je Melissa Lakovič. Piko na i odličnemu prvemu polčasu je z svojim drugim zadetkom po samostojni akciji pristavila Sara Ljubič.

Visoko vodstvo je Hčere burje v drugem polčasu nekoliko uspavalo, tako da si resnih priložnosti za zadetek niso več uspele pripraviti. Z dobro igro v obrambi so gostjam puščale le malo priložnosti, eno od teh pa so Gorenjke le realizirale, in v zadnjem napadu na tekmi dosegle častni zadetek.

Trener Jan Polanc: “Tekmo smo ponovno odprli izvrstno in po 10 minutah vodili z 2:0. Tudi po tem smo igrali dobro, dominirali in ob koncu polčasa zadeli še enkrat. Mogoče nas je ravno to visoko vodstvo ob polčasu privedlo do tega, da smo v drugem polčasu dejansko “prenehali” igrati v fazi napada in se osredotočili zgolj na branjenje rezultata. Ampak kakorkoli, zmaga je več kot zaslužena, veseli me da smo sredino zmago v gosteh potrdili tudi na domačem terenu, ter tako ostajamo v borbi za visoka mesta na lestvici.”

Pred zadnjo tretjino prvenstva čaka naša dekleta le še tekma z vodilnimi Radomljami, ki bo na sporedu čez 14 dni. V prihodnjem vikendu so kadetinje zaradi tekem reprezentance WU17 proste.

DU17

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 ŠC Police, Ajdovščina

📅 19. 03. 2022, 15.00

⚔ Primorje Ajdovščina : Cerklje – 3 : 1 (3 : 0)

⚽ Ljubič 2x, Lakovič

👥 Hojnik (V), Fras, Breščak Ž. (Lukežič), Poplašen, Bajec (Abramič), Ljubič, Lakovič (Mikuž), Markočič (Žbogar Fajt), Tanjić (Jahaj), Bremec, Iavarone

/ Čebokelj