Ajdovske nogometašice do 17 let so se v soboto še zadnjič v sezoni podale na igrišče in v sicer za nevtralnega gledalca izredno zanimivi tekmi priznale premoč igralkam Cerkelj (7:3).

Mlade Ajdovke so v tekmo vstopile z izrazito željo po zmagi na zadnji tekmi sezone. Že po par minutah so do prvega zadetka na tekmi prišle gostiteljice, ki so svoje vodstvo podvojile sredi prvega dela igre. Rezultat je nato s svojim 12. zadetkom na tekmi znižala najboljša strelka ekipe, Ela Velišček, Gorenjke pa so le nekaj minut zatem razliko med ekipama ponovno dvignile na dva gola. Sledile so minute Ajdovk, ki so po dveh lepih in dodelanih akcijah izid izenačile z zadetkoma Ele Abram in Anje Lukežič. Piko na i polčasu polnem vznemirjenja in preobratov so v zadnjih minutah dodale domačinke, ki so tako na odmor odšle z golom prednosti. V drugem delu igre so mlade Ajdovke iskale ponovno izenačenje in pot do zmage, a bile v svojih napadih premalo odločne in skoncentrirane. Na drugi strani so domačinke z raznoliko igro znale izkoristiti vrzeli v obrambi gostij in zasluženo prišle še do treh zadetkov in s tem visoke zmage.

Trener, Luka Kompara: “Na zadnji tekmi smo želeli sami sebi in vsem, ki nas spremljajo, dokazati, da smo zasluženo v vrhu ligaške razpredelnice in da se lahko kosamo z najboljšimi ekipami v ligi. Tudi tokrat smo na trenutke prikazali igro, ki nas je krasila skozi celotno sezono, žal pa smo v želji po dobrem rezultati nekoliko pregoreli in pri tem predvsem v drugem polčasu nismo uspeli dohajati ritma razigranih domačink. Za boljšo končno razvrstitev nam je tudi tokrat, tako kot že večkrat to sezono, zmanjkalo izkušenj in samozavesti v igri. Pri tem sicer radi pozabimo, da je bila naša ekipa letos pretežno sestavljena iz igralk letnikov 08 in 09, kar ni zanemarljiv podatek, če vemo, da so se povečini skoraj leto mlajše igralke celo sezono borile za najvišja mesta na lestvici. Igralkam lahko ob tem zgolj čestitam za njihovo požrtvovalnost, znanje in pozitivno energijo, ki so jo izkazovale skozi celotno sezono. Z njimi mi je bilo v čast delati in, kot sem že večkrat dejal, vem da je pred njimi še svetla prihodnost, tako v nogometu kot tudi izven njega. Želim jim, da ostanejo prijateljice na in ob igrišču in da svoje talente s pridom izkoristijo kadarkoli in kjerkoli se za to pokaže priložnost. Hvala vsem skupaj in vsaki posebej za lepo in uspešno sezono!“

Na tekmi je svoje prve minute v kadetski konkurenci zabeležila Neža Nagode. Čestitke in še veliko lepih trenutkov v dresu Hčera burje!

Kadetska selekcija s tem zaključuje s svojimi nastopi v letošnjem letu. Na 19 tekmah je v 14-članski konkurenci zabeležila 11 zmag, 1 remi in 7 porazov, ter pri tem dosegla 64 zadetkov in jih 32 prejela. Nezanemarljiv podatek je tudi, da je vsaj en nastop v selekciji zabeležilo kar 29 različnih igralk.

Čestitke za uspešno sezono in pogumno naprej!

DU17
🏆 Prvenstvena tekma
🏟 ŠC Velesovo
📅 11. 05. 2024, 11.00
⚔ Cerklje : Primorje Ajdovščina – 7 : 3 (4 : 3)
⚽ Velišček
⚽ Abram
⚽ Lukežič

👥 Rupnik J. (V), Štolfa L., Kopatin (Bassanese), Murovec (Štolfa B.), Mihelj, Čoha, Abram (Breščak), Lukežič, Velišček, Mamić (Nagode), Furlan