Ajdovske kadetinje so tudi v pomladanski tekmi z Gažonom prišle do zmage z identičnim rezultatom (3:1)kot na jesenskem gostovanju na Obali.

Ajdovke so srečanje odprle izjemno in že v drugi minuti srečanja povedle po izvrstni podaji Žane Breščak in zaključku Anje Lukežič. Že v naslednjem napadu pa so gostje kaznovale napako v obrambi domačink in prišle do izenačenja, ki se je obdržalo vse do drugega dela igre. Po polčasu so gostiteljice zaigrale podjetneje, k čemur so pripomogle tudi igralke s klopi, ki so v igro prinesle svežo moč in energijo. Plod napadalne igre je bilo ponovno vodstvo po še enkrat več odlično izvedenem prostem udarcu kapetanke Nami Tanjić, piko na i lepi ekipni predstavi je tik pred koncem srečanja s fenomenalnim prvencem za kadetsko selekcijo postavila rezervistka Zoja Bratina.

Trener Luka Kompara: “Tekmo smo odprli z izjemnim zadetkom, ki je bil plod lepe ekipne akcije, a nato žal kaj hitro podlegli nervozi in prejeli poceni zadetek za izenačenje. Na srečo smo se zatem uspeli zbrati in celotno srečanje bolj ali manj suvereno kontrolirati dogajanje na igrišču. Ob koncu polčasa je dekletom ob zares soparnem vremenu nekoliko pošla sapa in pomalem me je skrbelo, kako se bodo odzvale na izziv drugega dela igre, a so se nato izkazale s pravim pristopom in željo po zmagi. Vseskozi smo verjeli v končni uspeh in si ga ob koncu tekme tudi zaslužili, za kar gredo pohvale in čestitke celotni ekipi. Ob tem bi izpostavil tudi igralke, ki so na igrišče vstopile s klopi in poživile našo igro v drugem polčasu. Za trenerja ni lepše dileme od te, katero od igralk poslati v igro od začetka, ob zavedanju da lahko katerakoli igralka s klopi svojo nalogo opravi na podobnem, če ne celo na višjem nivoju.

V prihodnjem krogu se naše kadetinje odpravljajo na gostovanje v Ljubljano h Krimu, tekma bo v soboto ob 11.00.

Pogumno in odločno naprej!

DU17

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 ŠC Police, Ajdovščina

📅 6. 5. 2023, 16.00

⚔ Primorje Ajdovščina : Gažon – 3 : 1 (1 : 1)

⚽ Lukežič

⚽ Tanjić

⚽ Bratina Z.

👥 Bratina J. (V), Vegelj M., Kalin, Murovec (Mamič), Ljubič (Bratina Z.), Brkič, Breščak Ž., Tomažič Ambrožič (Furlan), Žvab (Štolfa B.), Tanjić (K), Lukežič (Lulik)