Ajdovske kadetinje se veselijo nove zmage; na domačem igrišču so bile v dveh ločenih polčasih boljše od Rogatca (4:0).

Tekma z gostjami iz Posotelja je bila mesec dni nazaj zaradi hude nevihte prekinjena in odpovedana pri izidu 3:0 za Hčere burje. Vodstvo so Ajdovkam takrat priigrale Stella Tomažič Ambrožič, Ela Abram in Nami Tanjić. V nadaljevanju prekinjenega srečanja so naše kadetinje s še enim zadetkom Ele Abram dokončale začeto delo in s se s skupnim izidom 4:0 veselile nove lepe zmage.

Trener Luka Kompara: “Tekmo z Rogatcem smo želeli zaključiti na način, ki ustreza naši ekipi, s čvrsto obrambo, veliko posestjo na žogi in konkretnim zaključkom v fazi napada. Na koncu nam je zmanjkalo predvsem slednjega, za kar gredo zasluge tudi čvrsti obrambi gostij, ki so od jesenskega dela res zelo napredovale. Vseeno pa menim, da bi z večjo mero energije, koncentracije in do neke mere tudi želje lahko bili v napadu precej konkretnejši, s čimer bi dopolnili ostala dva prej omenjena cilja. V izredno zahtevnem majskem tekmovalnem koledarju bomo morali zaigrati odločneje in konkretneje v pripravi in zaključku napada, če se želimo enakovredno meriti z ekipami zgornjega dela lestvice. Menim, da so naša dekleta pripravljena in spodobna konkurirati in premagati vsakogar v tej ligi, kar pa bomo morali iz tedna v teden pokazati na igrišču. Veselim se že novih izzivov.

Tekma je bila obenem lepa priložnost za premierni nastop mladih igralk, ki so prvič izkusile igranje v konkurenci deklet do 17 let. Svoj debi so tako zabeležile Jasna Rupnik, Mei Lulik in Veronika Furlan. Čestitke in še veliko lepih trenutkov v rdeče-črnem dresu!

Pred našimi kadetinjami je dvotedenski premor, prvenstvo pa nadaljujejo v soboto 6.5 z domačo tekmo z Gažonom.

Pogumno in odločno naprej!

DU17

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 ŠP Velesovo

📅 15. 4. 2023, 11.00

⚔ Cerklje : Primorje Ajdovščina – 2 : 2 (2 : 2)

⚽⚽ Tanjić

👥 Bratina (Rupnik) (V), Vegelj M. (Kalin), Hvala (Murovec), Abram (Bratina), Brkič, Breščak Ž. (Kopatin), Mamić (Furlan), Žvab (Vegelj S.), Tanjić (K) (Coraci Starc), Lukežič (Lulik)