Spomladanski del prvenstva se za naša dekleta do 17 let ni začel po njihovih željah, saj so na domačem igrišču klonila proti gostjam iz Ljubljane.

Mlade Hčere burje so tekmo odprle poletno in si pripravile nekaj zrelih priložnosti, ki pa so žal ostale neizkoriščene. Na drugi strani so igralke ljubljanske Olimpije zadele po prvi nevarnejši akciji, pritisk Ajdovk pa je z lepim izenačujočim zadetkom z glavo po predložku kapetanke Julije Poplašen kronala novinka v vrstah rdeče-črnih, Melissa Lakovič. Rezultat pa ni ostal poravnan dolgo, saj so gostje ob koncu prvega dela igre zadele še drugič in na odmor odšle z minimalno prednostjo.

V drugem delu igre so se domačinke trudile tekmo preobrniti v svoj prid, a bile v zaključkih akcij žal premalo natančne. Ljubljančanke so svoje priložnosti iskale v hitrih protinapadih in enega od njih pretvorile tudi v zmagoviti zadetek.

Misli po tekmi je strnil trener Ajdovk, Jan Polanc:
“V tekmo smo krenili pogumno, odločno in z veliko željo po zmagi. V prve pol ure nasprotniku nismo dopustili praktično ničesar, sami pa zapravili nekaj priložnosti. Ob praktično prvem prečkanju sredine igrišča pa so gostje zadele. Kljub hitremu izenačenju smo do polčasa po neumnosti prejeli še en gol. V drugem delu smo nadaljevali v podobnem stilu, toda v zaključku akcij bili premalo zbrani, kar je nasprotnik izkoristil in zadel še tretjič ter s tem odločil tekmo.

Zame osebno je to eden težjih porazov, saj sem mnenja, da smo bili skozi celotno tekmo v polju boljši nasprotnik! Vendar se je še enkrat pokazalo nepisano pravilo v nogometu: kdor gola ne da, ga dobi! Časa za objokovanje zapravljenih točk praktično ni, saj nas v soboto čaka že nova tekma!”

V prihodnjem krogu sledi gostovanje v Ljubljani pri Krimu. Pogumno in odločno! ❤🖤

DU17

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 Ajdovščina, ŠC Police

📅 09. 03. 2022, 15.00

⚔ Primorje Ajdovščina : Olimpija Ljubljana – 1 : 3 (1 : 2)

⚽ Lakovič

👥 Hojnik (V), Fras (Žvab), Ljubič, Poplašen, Bajec, Tanjić, Lakovič, Markovčič, Dodič (Žbogar Fajt), Bremec (Mikuž), Iavarone (Nabergoj)