Ajdovske nogometašice do 17 let so se v soboto merile Radomljami in se z direktnimi konkurentkami za 3. mesto na lestvici po tekmi polni preobratov na koncu razšle s tesnim porazom (3:4).

Mlade Ajdovke so v tekmo vstopile slabo in že po par minutah zaostajale z golom razlike. Že v naslednjem napadu pa so nato prišle do izenačenja prek Ele Abram, ki je izkoristila lepo globinsko podajo Ele Velišček. Ajdovke so do polčasa pripravile popoln preobrat, potem ko je lepo akcijo Veronike Furlan v zadetek pretvorila Anja Lukežič. začele poletno in prišle do hitrega vodstva prek Anje Lukežič. Po odmoru se je nadaljevala igra med obema kazenskima prostoroma, do izenačenja pa so Radomljanke prišle sredi drugega dela igre. Ajdovke so le nekaj minut zatem ponovno prešle v vodstvo, potem ko je v polno merila Vita Mamić. Sledile so črne minute za ajdovsko obrambo, v razmaku 5 minut so Radomljanke izkoristile dve napaki v domači izbrani vrsti in prišle do popolnega preobrata. Ko se je že zdelo, da se bo tekma končala v korist gostij, je domača ekipa dobila še zadnjo priložnost za izenačenje. V kazenskem prostoru nasprotnic je sodnik dosodil prekršen in s tem najstrožjo kazen. Odgovornost za strel je prevzela tokratna kapetanka, Žana Breščak, ki pa je na žalost merila v okvir vrat in s tem nesrečno zapravila zadnjo lepo priložnost za točko svoje ekipe. V nadaljevanju prvega dela igre pa so nato prikazale premalo odločnosti in samozavesti v igri, kar so gostje izkoristile in do odhoda na odmor rezultat obrnile v svoj prid.

Trener, Luka Kompara: “Pred tekmo smo imeli nekoliko težav s poškodbami in odsotnostmi v ekipi, kljub temu pa so dekleta dobro nadomestila svoje soigralke in odigrala po svojih najboljših močeh. Še enkrat več se je pokazala kvaliteta in širina našega igralskega kadra, sploh mlajše igralke so se izkazale v zahtevni in turbulentni tekmi s težkimi nasprotnicami. Menim, da so dekleta odigrala po svojih najboljših močeh, zmanjkalo pa nam je koncentracije v ključnih situacijah, ki so na koncu tudi odločile o zmagovalkah. Razmerje moči na igrišču je bilo sicer enakovredno, tekma bi se lahko končala precej drugače, kar pa je seveda ves čar nogometa. Za naše mlade igralke je tovrstna izkušnja, ko zmagovalec ni odločen do zadnjega sodniškega žvižga, zlata vredna, in čeprav tokrat niso bile rezultatsko nagrajene za svojo igro in trud, jim bo ta izkušnja gotovo služila kot dobra referenčna točka in motivacija v prihodnjih tekmah.

Pogumno in odločno naprej!

DU17
🏆 Prvenstvena tekma
🏟 ŠC Police, Ajdovščina
📅 04. 05. 2024, 11.00
⚔ Primorje Ajdovščina : Radomlje – 3 : 4 (2 : 1)
⚽ Abram
⚽ Lukežič
⚽ Mamić

👥 Rupnik J. (V), Štolfa L. (Bratina Z.), Vegelj M. (Bassanese), Štolfa B., Mihelj (Hvala), Čoha, Abram (Vegelj S.), Lukežič, Velišček (Mamić), Breščak, Furlan